L’oposició de Badalona reprova Albiol per la crisi de Covid-19 a la Guàrdia Urbana

El ple demana la dimissió de la regidora de Seguretat per "deixadesa de funcions"

Els grups de l’oposició a l’Ajuntament de Badalona han reprovat l’alcalde de la ciutat, Xavier Garcia Albiol, per haver “desaparegut” durant la crisi de la Guàrdia Urbana, on hi ha un brot de Covid-19 que ja ha afectat una tercera part dels agents, entre positius i confinats. PSC, Guanyem, ERC, Comuns i JxCat també han aprovat al ple una petició de dimissió de la regidora de Seguretat, Irene González, per “deixadesa de funcions” a l’hora de garantir els protocols de prevenció i seguretat en el sí del cos. Durant la seva intervenció, González ha defensat la seva gestió i ha atacat l’oposició i els sindicats i només al final del ple el mateix Albiol ha demanat disculpes si algú considera que s’hagin pres decisions desencertades.

L’oposició lamenta la “manca d’autocrítica i humilitat” del govern municipal després d’escoltar les seves explicacions al ple municipal que s’ha celebrat aquest dilluns de manera telemàtica a petició dels grups municipals de l’oposició. “Tingui la coherència de demanar perdó, tingui dignitat i plegui”, ha etzibat el portaveu socialista, Rubén Guijarro, adreçant-se a González.

Els regidors socialistes qualifiquen l’actual crisi de la covid-19 a la Guàrdia Urbana com “la major de la història” al cos. Actualment suma ja 42 agents de baixa, entre positius i confinats. En aquest sentit, Guijarro a criticat la “pèssima gestió” del govern municipal del PP a qui ha titllat de “negacionista”.

També en aquesta línia, la líder de Guanyem, Dolors Sabater, recorda que en l’actual context de crisi sanitària s’han pres decisions mai vistes per evitar brots i contagis i critica que, en canvi, els populars hagin permès un brot “incomprensible” a la Guàrdia Urbana: “No sé si son conscients de la magnitud del desastre que això suposa”.

Sobre les mesures preses pel govern municipal, el regidor de JxCat, David Torrents, assegura que s’ha actuat “tard” i de manera insuficient. El brot, recorda, continua sense estar controlat. Els Comuns avisen que l’incompliment de les mesures de prevenció de riscos laborals són punibles penalment i des d’ERC Àlex Montrnès afirma que el govern del PP “no té rumb”.

La regidora de Seguretat, Irene Gonzalez, ha esquivat les crítiques carregant contra sindicats i oposició i insisteix que la crisi és, en el fons, una “conflicte de motivacions polítiques”. A diferència de la seva compareixença als mitjans, González ha evitat carregar directament contra la deixadesa dels agents a l’hora de dur mascareta i ha atribuït el brot a la mala sort.

Només a l’hora de tancar el ple, l’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha entonat el ‘mea culpa’ que exigien els partís de l’oposició, tot i que sense massa concrecions: “Evidentment que ens equivoquem. Cada dia i moltes vegades. Si en algun moment hem pres alguna decisió que ha molestat, demano disculpes”.

Nou comentari