El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Òmnium titlla la conferència de Sánchez al Liceu d'”acte propagandístic”
  • CA

El vicepresident d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri, ha carregat contra l’acte que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, farà dilluns al Gran Teatre del Liceu, a Barcelona, on defensarà els indults i la seva agenda per a Catalunya. En una atenció als mitjans, Mauri ha qualificat l’acte de “propaganda política” i ha acusat Sánchez de “no aportar solucions absolutament per a res”. El mateix dia que el president del govern espanyol tornarà a Catalunya, Òmnium Cultural viatjarà a Madrid per lliurar al registre del Congrés les signatures recollides a favor de la llei d’amnistia. Mauri ha reivindicat que l’amnistia és “l’única solució davant del conflicte polític”.Mauri ha explicat que ningú els ha informat d’aquest acte i que no els han convidat, malgrat que el cap de l’executiu espanyol “diu que es vol reunir amb la societat civil” i Òmnium acull 190.000 socis a Catalunya. “Tampoc participem en actes propagandístics, que és el que entenem que farà, perquè és el que fa sempre”, ha raonat el vicepresident de l’entitat, que creu que Sánchez “no aporta solucions absolutament per a res”.

L’ANC ha convocat un acte polític paral·lel al de Sánchez, i Poble Lliure ha convocat una protesta davant del Liceu. El vicepresident ha dit que la reacció política d’Òmnium serà des del Congrés, on presentaran dilluns les signatures per l’amnistia. Amb tot, ha afirmat que estaran “al costat de les mobilitzacions a través de la desobediència civil i la lluita no violenta” i amb qui “defensi els drets del país, la lluita contra la repressió i el dret d’autodeterminació”.

Òmnium celebra aquest divendres a la tarda l’assemblea general ordinària al Casino l’Aliança del Poblenou. En aquesta sessió s’aprovaran els comptes de l’entitat i explicaran els projectes en què treballen. “És ordinària, però torna a ser extraordinària perquè, per quart any, el president de l’entitat, Jordi Cuixart, no la pot presidir”, ha denunciat Mauri.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a juny 18, 2021 | 20:13
    Ricard juny 18, 2021 | 20:13
    Sàntxis és propaganda. No gaire més. Quan parla té una veu exageradament afectada. Els seus canvis de línia política són tradicionalment antològics. ës un soci del que no et pots refiar, com a bon castellà que és.
  2. Icona del comentari de: L'OBSERVADOR ASTORAT a juny 18, 2021 | 20:56
    L'OBSERVADOR ASTORAT juny 18, 2021 | 20:56
    El Palau de la Música (1960) amb el Feixisme-Franquisme 1.0, ara el Liceu (2021), amb el Feixisme-Franquisme 2.0. NO SURRENDER !!!!
  3. Icona del comentari de: Vendetta a juny 18, 2021 | 22:49
    Vendetta juny 18, 2021 | 22:49
    Hola menjaflors ni un paper a terra no? O putser us agafareu de la maneta molt ford? Seria milor urkinaona no? Pero aixo per un processista es molt ford no?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa