Òmnium s’incorpora a la direcció del Consell per la República

Neus Torbisco, escollida membre de la junta d'Òmnium, ha participat en una reunió de la cúpula del CxR com a representant oficial de l'entitat

A partir d’aquest dijous, Òmnium Cultural ja té representació a l’òrgan de govern del Consell per a la República. Segons ha explicat el mateix CxR en un comunicat, Neus Torbisco, que era membre del Consell de Govern des de desembre de 2018, ha participat en una reunió com a representant oficial d’Òmnium Cultural després que, fa poc, fos escollida membre de la junta de l’entitat. Per al CxR, la presència de Torbisco en qualitat de component de la direcció d’Òmnium “consolida la tasca de col·laboració i estreta cooperació” entre totes dues entitats que s’ha dut a terme des que el Consell va ser creat.

Al mateix comunicat, el Consell ha aprofitat per recordar que “la repressió per part de l’estat espanyol no s’atura” i que la seva justícia “persegueix” l’independentisme, en el que considera accions de “lawfare” que vénen tant del Tribunal Suprem com del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i del Jutjat d’Instrucció 4 de Figueres, que persegueixen l’expresidenta del Parlament, Carme Forcadell; la Mesa de la cambra que ell mateixa presidia i, també, els 196 manifestants que van participar al tall de la Jonquera, respectivament.

D’altra banda, CxR també valora “molt positivament” la rebuda de l’aplicació mòbil de la Identitat Digital i, també, el procés participatiu de la República Compartida.
 

Nou comentari