Òmnium Cultural demana “trobar punts en comú” pel moment “crucial” del país

L'entitat insisteix en la necessitat d'aprendre dels errors dels últims anys

El vicepresident d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri, ha cridat aquest dimarts a “trobar punts en comú, en un moment crucial” per a Catalunya, davant una crisi que ha afirmat que és social, econòmica i democràtica. Ho ha expressat en el primer debat del cicle Diàlegs de País, amb els quals l’entitat “aportarà la seva capacitat d’aglutinar sensibilitats i sumar des de la diferència, per a debatre sobre els grans consensos i com afrontar els nous reptes de futur”, ha explicat Òmnium en un comunicat.

A l’inici de l’acte, Mauri ha llegit una carta del president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, empresonat a Lledoners: “Avui no permetrem que la presó i l’emergència sanitària, social i democràtica ens paralitzin, al contrari“, ha sostingut Cuixart en el seu escrit. En el debat d’aquest dimarts, que ha acollit el Casino L’Aliança del Poblenou, han intervingut l’exdiputat dels comuns Xavier Domènech, l’exdiputada de la CUP Natàlia Sànchez, l’exdiputat del PSC i exconseller Antoni Castells, l’exdiputada d’ERC i exconsellera Anna Simó, i l’exdegà de la Facultat de Ciències Polítiques de la UAB Salvador Cardús.

La conversa ha conclòs en “la necessitat d’aprendre dels errors dels últims anys, així com la necessitat d’un diàleg real sense condicions amb l’Estat espanyol”, amb dos punts de partida: l’amnistia i l’exercici del dret a l’autodeterminació.

Comentaris

    Luisnomeacuerdo 16/03/2021 11:29 pm
    Je je no admitimos condiciones del Estado pero nosotros imponemos las nuestras. Estos tontos aún no se han enterado que ellos son los súbditos y que acatan como cualquier otra comunidad autónoma mes del reino de España. Hay más tontos que ventanas.

Nou comentari