Òmnium avisa que els premisos de treball dels presos polítics “no són la llibertat”

El president del Parlament, Roger Torrent, ha rebut el vicepresident d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri, en el marc de la campanya que duu a terme l’entitat perquè “acabi la judicialització i la repressió”, i ha fet una crida a fer “pressió social a favor de l’aminstia no només dels presos polítics condemnats per sedició, sinó del miler de represaliats arran de l’1-O”. Així ho ha explicat Mauri en acabar la reunió amb Torrent, tot reconeixent que l’amnistia és una decisió política que ara per ara és complicada, donades les majories parlamentàries a Madrid. 

En aquest sentit, Mauri ha volgut avisar “que malgrat que hi hagi els premisos de treball o de voluntariat dels presos polítics en cap cas no són la llibertat”, motiu pel qual cal continuar treballant per aconseguir una amnistia general, “imprescindible per a tots els que pateixen la repressió ara o en un futur i que tenen causes obertes”. 

Mauri es va reunir la setmana passada amb el president de la Generalitat, Quim Torra, per explicar-li la campanya, i ho farà amb diverses entitats i institucions del país. Torrent li ha agraït la feina que fa Òmnium i li ha transmès que “com a societat civil hem d’empényer, i en tot cas que sigui la política qui prengui el relleu, i no com ha passat en els darrers anys, on la política ha estat substituïda per la judicialització”.   

Nou comentari