El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Òmnium, ANC i familiars de presos convoquen manifestacions a la presons
  • CA

 

 

Òmnium Cultural, l’ANC i l’Associació Catalana de Drets Civils han convocat manifestacions a les set del vespre de demà a Sant Joan de Vilatorrada per dirigir-se a Lledoners així com a la presó de Puig de les Bases de Figueres quan arribin la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i la consellera Dolors Bassa per tal exigir l’alliberament dels presos polítics.

 

La convocatòria estableix una concentració a Sant Joan de Vilatorrada -al carrer de l’Energia-  i fer una marxa fins  al Centre Penitenciari de Lledoners, just demà quan està prevista l’arribada del vicepresident Oriol Junqueras i el consellers Raül Romeva així com els líders civils Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. 

 

A més, les entitats sobiranistes i l’associació que uneix els familiars dels presos també han convocat una gran manifestació a Barcelona a la tarda del dissabte 14 de juliol, en una “gran avinguda” encara per concretar. 

 

Així ho han explicat Marcel Mauri, portaveu d’Òmnium; Pep Cruanyes, vicepresident de l’ANC i Alba Puig, de l’Associació Catalana de Drets Civils. Tots demanen que les “concentracions es facin de forma segura i que a les vies d’accés no hi hagi ningú per garantir que els trasllats es puguin amb seguretat”. 

 

Les entitats han volgut deixar clar que “l’apropament no és cap gest polític” sinó que és un dret fixat per la legislació espanyola. “Un gest polític seria que la fiscalia general de l’Estat retirés els càrrecs als presos polítics i exiliats. Exigim al govern espanyol que insti la fiscalia a retirar els càrrecs immediatament”, ha afegit Mauri.

 

 

 

Més informació en breu

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa