El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’Oficina de Drets Civils i Polítics veu un progrés en la recuperació del dret a protesta
  • CA

Un cop superada la fase més dura del confinament per la crisi del coronavirus, els carrers han tornat a convertir-se en escenari de protestes ciutadanes. Alguns grups de l’esquerra independentista ha protagonitzat concentracions a la Vila de Gràcia de Barcelona, algunes amb incidents per enfrontament amb la policia. També s’ha recuperat el tall a la Meridiana. Durant el cap de setmana, d’altra banda, l’extrema dreta convocada per Vox ha fet una marxa amb cotxes per protestar contra el govern espanyol. En el marc d’aquesta marxa s’han registrat episodis d’homofòbia.

Des de l’Oficina de Drets Civils i Polítics de la Generalitat, s’ha celebrat aquest dilluns que es facin passos endavant “en la recuperació efectiva” del dret de protesta. Ara be, en un missatge a les xarxes socials, aquesta oficina governamental fa un recordatori “important”: “La propaganda de la guerra, el racisme, l’homofòbia i altres formes de discurs d’odi no estan protegits pel dret  a la llibertat d’expressió”.

El director de l’Oficina, Adam Majó, va advertir de la necessitat d’establir mesures per protegir el dret a protesta en l’actual context de crisi sanitària. El Govern va plantejar una proposta de requisits per celebrar protestes en condicions de seguretat. Actualment l’ordre públic és una competència que es troba afectada per l’estat d’alarma i la intervenció de les competències que ha suposat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa