Ofereixen milers d'euros per un quadre de l'1-O inspirat en el "Guernica"

El pintor és Antonio Marcos, un autodidacta que viu al Maresme que plasma sobre la tela com va viure el dia del referèndum
detall de l'obra
Detall de l'obra | TV3

L'1 d'octubre del 2017 quedarà gravat en el pensament de molts catalans i catalanes. La violència policial per aturar l'exercici del dret a decidir sobre la independència, però també l'esforç de tot un poble per tenir urnes i paperetes, ha generat a hores d'ara molta literatura, imatges i vídeos. Però ara també quadres. És el cas d'una obra inspirada en el "Guernica" de Picasso, del pintor autodidacta Antonio Marcos, resident al Maresme, en què vol explicar què va passar l'1 d'octubre a Catalunya. Marcos explica a TV3 que que va quedar colpit per la violència d'aquell dia i va decidir plasmar-ho sobre tela. La pintura ha estat un èxit, fins al punt que hi ha qui està disposat a pagar-ne milers d'euros. En declaracions a TV3, Marcos ha explicat que "vaig veure l'enrenou de l'1 d'octubre. Em va inspirar i em vaig posar a pintar. I quin nom li poso? Doncs el "Guernica de Catalunya", i afegeix que "per un vot, una papereta, no fa falta que vinguin a dir-nos eh!, és una cosa que no és lògica. Jo crec que el món ho compren, encara que he rebut crítiques que no va passar tant. Jo he pintat el que vaig veure."  Pel quadre ja ha rebut una molt bona oferta econòmica, que no ha volgut fer pública, tot i que de moment ha decidit no vendre'l.


 

Pintura sobre l'1-O inspirada en el Guernica
Pintura sobre l'1-O inspirada en el Guernica | Tv3Comentaris
Xani
Més pintors com aquest calen per reflectir encara més la vergonya de l'1 d'octubre. La Vergonya per Espanya i l'orgull per la majoria catalana que ja se sent republicana. No per aquells que viuen a Catalunya i que la odien.

envia el comentari