Ofensiva d’Hablamos Español contra la Plataforma per la Llengua

La Plataforma per la Llengua ha estat denunciada per Hablamos Español davant l’Agència Espanyola de Protecció de Dades (AEPD) perquè “no intimidi” el professorat de les universitats de Catalunya, les Balears i el País Valencià. Així ho ha anunciat l’entitat espanyolista, que puntualitza que ha presentat una reclamació contra la pàgina web de l’entitat de defensa del català on segons aquesta entitat “demanen als alumnes que s’assenyali professors universitaris que imparteixen les classes en espanyol”.

Sempre segons Hablamos Español, els “delators” donaran el consentiment per a l’ús de les seves dades, “però no és el cas dels professors, que podrien passar a formar part d’un llistat que podria ser utilitzat per obtenir dades i intimidar-los“. Amb aquesta premissa, l’entitat ha demanat a l’Agència Espanyola de Protecció de Dades que “investigui” si les dades dels professors s’incorporen a un altre arxiu sense el seu consentiment. A més, l’agrupació subratlla que en aquesta iniciativa “dissenyada per delatar els professors que utilitzin l’espanyol”, hi participen, a més de Plataforma per la Llengua, “altres entitats de tall hispanòfob i pancatalanista, com l’anomenada Federació Nacional d’Estudiants de Catalunya i el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans”.

El dijous de la setmana passada aquestes tres entitats van anunciar una campanya per recollir queixes a l’entorn de la “vulneració dels drets lingüístics” a les universitats i fer front a l'”emergència” que viu el català. Les tres organitzacions van posar en marxa un portal web -el que ara denuncia Hablamos Español- que recull les denúncies dels estudiants quan alguna assignatura no s’imparteix en català tal i com posa al pla docent, perquè hi ha manca d’oferta d’assignatures en català o quan vegin vulnerats els seus drets lingüístics per qualsevol motiu. Les tres organitzacions alertaven en el moment de presentar la iniciativa que el català està en “regressió” a les aules i exigien que es garanteixi el mínim dels 60% dels grups impartits en català.

Comentaris

  A casa vostra Octubre 27, 2021 | 19:35
  La gentussa que hem d'aguantar...
  Claravalls Octubre 27, 2021 | 22:14
  Fora de Catalunya tots els immigrants i fills d'immigrants espanyols inadaptats.Foteu el camp cap el vostre país.No us volem colonos. Catalunya no és ni serà mai España.//*// Som República.//*//
   Aigualit Octubre 28, 2021 | 09:21
   Claravalls, estas sonat. Fest-ho mirar, segur que al teu poble hi han bons veterinaris.
  Jose antonio cuadras Octubre 27, 2021 | 22:57
  Aquets fetxendes de merda ja els poden fonar a tots per ses cul. Colla de porcs.
  Victor Octubre 27, 2021 | 23:38
  I a ells no els denúncia mai ningú ?
  Lisa Octubre 28, 2021 | 00:19
  en primer lloc, això de hablamos español, es de curts de gambals, en tot cas hablan castellano, i com si volen parlar xinès, per mi són invisibles, poden anar a cagar!
  Jo Octubre 28, 2021 | 00:22
  El adn espanyol, imposar, dominar, saquejar, robar... això sí, en castellà... que es quedin a la meseta i parlin en castellà a les cabres i no emprenyin més...
  Sabadellenca Octubre 28, 2021 | 00:26
  desde que he llegit a aquesta gentussa, he pres la decisió de no parlar més en castellà a qualsevol dels que truquen per telèfon, de ongs, empreses de telèfonia, aseguradores... I demés castellanots... gràcies per fer-nos tornar més radicals, i convido a fer el mateix als que vulguin mantenir viva la nostra i única llengua!
   Uyuyui Octubre 28, 2021 | 08:35
   Yo tampoco lo hablo ...pero el catalán y en mi casa está prohibida esa lengua de fascistas. ...
   A la sabadellenca Octubre 28, 2021 | 10:11
   Res de nou, fa anys i panys que ho faig, de forma que quasi sempre que telefonen a casa o a la feina venedors diversos i estafadors en respondre'ls "bon dia" i parlar-los en català, son ells que pengen directament. No ho havíeu provat mai ? Per una altra banda radical vol dir anar a l'arrel, a l'origen dels problemes o qüestions que ens afecten, és el que s'hauria de fer sempre que es vol intentar resoldre un problema o una qüestió.
  Som-hi ! Octubre 28, 2021 | 10:02
  La millor resposta, fem-nos associats de la Plataforma per la llengua. No cal afegir-hi res més.
  PIRECTE Octubre 28, 2021 | 10:05
  Als casteplanos com a la messeta, ni aigua, ni serveis , ni feina, marxeu de catalunya que catalunya és lluny de vosaltres, cada dia més EX-CATALANS, foteu el camp "piojosos"
  d'on no n'hi ha no en raja Octubre 28, 2021 | 14:23
  aquest de hablamos, deuen tenir la seu fiscal a mingorubio

Nou comentari