Ofensiva del PSC contra el “masclisme” de ‘Bricoheroes’ i el cost de la docusèrie ‘El Judici’

Els socialistes pregunten per les "mesures" acordades i pel pressupost de la producció de Mediapro

El PSC vol demanar responsabilitats a la direcció de TV3 i a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) pel programa ‘Bricoheroes’ dedicat al 8 de març, Dia Internacional de les Dones. Per això, la diputada Beatriz Silva ha registrat una sèrie de preguntes per respondre per escrit sobre el que ha qualificat de “masclisme” del programa que presenten Jair Domníguez i En Peyu.

En concret, Silva remarca que amb motiu del 8M va emetre “una peça amb contingut masclista en la qual apareixia una dona en biquini i en què es reien de la manca de paritat del programa”. Una imatge que, per a la diputada, hauria de tenir conseqüències. Per això reclama quines “mesures” ha adoptat la CCMA sobre aquest gag. A més, reivindica mesures per tal que els mitjans de comunicació públics de Catalunya compleixin “les seves obligacions” en relació amb la llei d’igualtat efectiva de dones i homes així com la llei 5/2008 del dret de les dones a eradicar la violència masclista.

Però aquesta no és l’única preocupació actual del PSC contra la programació de TV3. L’emissió de la docusèrie El judici, de Mediapro, que s’emet els diumenges, també ha fet saltar les alarmes als socialistes. La mateixa diputada ha registrat una sèrie de preguntes de control perquè no li quadren els números del contracte. Així, pregunta sobre els 440.000 euros que ha costat la compra de la sèrie documental. “Quins són els criteris periodístics que justifiquen aquest desemborsament, considerant que TV3 ha cobert extensament tots els aspectes relacionats amb el judici de l’1-O?”, es pregunta Silva. Així mateix, remarca que “els 440.000 euros representen més del doble que els 178.000 euros que TV3 va dedicar a tota la resta de coproducció de documentals en l’últim any”.

En aquest marc, la socialista també qüestiona la compra davant els criteris de restricció econòmica de la casa. “Per què s’ha produït l’adquisició d’aquesta sèrie documental tot i que el director de TV3 va assegurar en la Comissió de Control a la CCMA del Parlament que no havien recursos per fer-ho?”, posa negre sobre blanc la diputada.

Comentaris

  Raül 28/04/2021 12:54 am
  blablabalbblabla
  Pikoleto con ESO aprobada 27/04/2021 9:57 pm
  El sr iceta proposa substituir "Bricoheroes" per una sèrie d'herculis i suosos gladiadors romans..........
  Veritas 27/04/2021 9:41 pm
  Aquesta fora de tot dubte, que a la la bella dorita, i lider del PSOE català, li agradaria molt mes la reposició de "mujercitas" o la repetició d'uns quants capítols del NODO.......
  Josep Lluís 27/04/2021 8:51 pm
  Ay Pe ese ce ¡quien te ha visto y quién te ve!
  Xavier CV 27/04/2021 4:24 pm
  Més vadria que es preocupessin més pel què costa estar ocupats pels del país del costat
  81
  13
  Respon
  Astrid. 27/04/2021 3:25 pm
  Illa i tota la seua pandIlla de psoeratas son fachas.
  96
  18
  Respon
  Comun's,crostadrégimen78 27/04/2021 3:22 pm
  Actual PPsc son franquistas disfressats de "progrés de izquierdas"
  Ricard 27/04/2021 2:42 pm
  Al psoe no semblen gaire preocupats per les agressions de l'1 d'octubre, però sí perquè és vacunin els que les van protagonitzar.
  167
  3
  Respon
   Andeuza 27/04/2021 7:31 pm
   S'imaginen aquesta gent governant les institucions catalanes....l'armotzacio i l'espanyolisme la crosta dels nostres fills...
   D'on no n'hi ha no en raja 27/04/2021 5:59 pm
   La delegacion del psoe a Catalunya, són les una colla de mal nascuts, successors dels fasc'stas de ciudadanos, són tan o més feixistes que aquestos. La beatriz i tota la colla del irresponsable i incompetent del illa, necessiten un bon bricolatge, tot i que seria pràcticament impossible, que el resultat fos òptim, i que la democràcia, el socialisme i ser respectuosos amb Catalunya, per molta pega, i manetes, és això impossible, tenen molt arrelat el resultat todo atado y bien atado I és evident que els reportatges del Judici, els hi fan molt de mal, la veritat és cou
   114
   15
   Respon

Nou comentari