Ofensiva de Cs a la Comissió Europea contra els indults pels presos polítics

L'eurodiputada Maite Pagaza considera que indultar els independentistes és un "gran perill" per l'Estat de dret

Ciutadans ha advertit en una carta a la Comissió Europea de la possibilitat que el govern espanyol indulti als presos catalans. A l’escrit, dirigit a la vicepresidenta de la Comissió Europea, Vera Jourová, i als comissaris de Justícia i d’Interior, Didier Reynders i Ylva Johansson, l’eurodiputada Maite Pagaza els alerta de la “gravetat” que suposaria un indult. A més, demana a l’Executiu europeu que ho tingui en compte a l’hora d’elaborar el seu informe anual sobre el respecte a l’Estat de Dret a Espanya. “L’arbitrarietat i parcialitat en l’exercici del poder és un dels grans perills per al nostre Estat de Dret”, ha advertit Pagaza.

A la carta, Pagaza explica els successos de 2017, les condemnes imposades i afirma que el govern espanyol prepara el seu indult. A més, subratlla que, des del seu punt de vista, no es compleixen les condicions necessàries per a l’indult perquè els condemnats no han mostrat penediment.

L’eurodiputada de Ciutadans també ha criticat que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, hagi citat els valors de la Constitució i hagi dit que no es guiarà per la venjança o la revenja per argumentar l’indult dels presos. “Es tracta de declaracions que degraden els pilars de l’Estat de Dret perquè aquesta interpretació, irracional i arbitrària, suposa que el compliment de la llei i la lluita contra la impunitat equivalen a una venjança’ o ‘revenja'”, ha dit Pagaza.

A més, també ha exposat que els indults “afavoriran” el govern espanyol al Congrés. “Facilitaria el vot de les formacions a les quals pertanyen els presos, la qual cosa podria arribar a ser una sort d’autoindult, contrari a la llei”, ha afegit.

Comentaris

  En patufet astronauta 27/05/2021 8:21 pm
  No sigueu així, els esta fent un favor als polítics pressos, no volen l'indult, doncs tot en ordrere.
   Ricard 27/05/2021 8:56 pm
   "pressos" de "pressó" oi?
  Anònim 27/05/2021 6:02 pm
  Ara veurem com es capté Europa.
  Confiteu-vos-el 27/05/2021 5:55 pm
  Tot allò que no van protestar contra els indults a militars per un cop d'estat i els indults a torturadors i assassins del GAL, ho protesten ara contra polítics per convocar un referèndum i que, de fet, no haurien de ser a presó. FsDP. País de merda.
   Ramon 27/05/2021 8:43 pm
   Com vols que Ciutadans protestés contra els sociates pels indults als assassins del GAL si tots plegats eren sociates?
    Mala peça 27/05/2021 10:41 pm
    Parada voldràs dir estado franquista
  rd 27/05/2021 5:47 pm
  maldat, odi i rancúnia , us queda mig telediario per desapareixer del mapa
  Ricard 27/05/2021 5:40 pm
  Els que van matar a son germà eren bascos, que estan encantats d'haver-se conegut. Que els emprenyi a ells abans de l'atur.

Nou comentari