El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’ofensa de Trapero a De los Cobos: “Truca la meva secretària si vols veure’m”
  • CA

Guerra de gorres. Així s’ha descrit una de les situacions més grotesques de l’entramat judicial del procés: la relació entre el Major dels Mossos, Josep Lluís Trapero, i el coordinador de l’operatiu policial, el coronel de la Guàrdia Civil, Diego Pérez de los Cobos. En el seu testimoni de dos dies al judici contra la cúpula d’Interior que se celebra a l’Audiència Nacional, el coronel ha destacat dos moments que van incidir especialment en la turbulència.

 

El primer va ser a les poques hores d’arribar a Barcelona. Segons De los Cobos, el dia 20 de setembre al vespre va arribar a Catalunya per la trucada de l’aleshores Fiscal Superior de Catalunya, José María Romero de Tejada. “Em va trucar perquè hi hi havia preocupació pel que passava a Catalunya”, ha afegit. L’endemà es va trobar a la mateixa fiscalia amb el Major Trapero que havia estat citat pel fiscal Romero de Tejada a fi i efecte de mantenir amb tots dos una reunió.

 

Pérez de los Cobos es va trobar amb Trapero en un despatx a part de la Fiscalia abans de reunir-se amb Romero de Tejada. La versió del coronel de la Guàrdia Civil és que va intentar parlar amb ell dels seus objectius. Trapero va tallar ràpid la conversa. “Em va dir que havia vingut a reunir-se amb el Fiscal, i no pas amb ell”, ha narrat durant el judici. “També em va dir que si volia reunir-se amb ell truqués a la seva secretària”, ha glossat per afegir que el va plantar i va anar a la reunió.

 

Després d’acusar el Major durant dos dies de posar pals a les rodes, el coronel ha destacat un altre símbol de “menyspreu cap a la seva figura”. “No volia venir a les reunions de Coordinació”, ha comentat. “Fins i tot, el Fiscal Romero de Tejada li va dir que anés a la reunió del 28 de setembre i, finalment, no hi va anar”, ha lamentat. De los Cobos no va païr el tracte de Trapero com el Major tampoc va empatitzar amb la funció que li havien encomanat que va interpretar com un atac al cos que dirigia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa