Odón Elorza: “ETA ja no hi és, aquí el que hi ha són franquistes”

El diputat socialista díscol durant la votació dels nous membres del Tribunal Constitucional, Odón Elorza, ha estat el protagonista aquest dimecres al Congrés dels Diputats. El seu discurs en resposta a Ciutadans no ha deixat indiferent ningú i s’ha viralitzat ràpidament a les xarxes socials. L’exalcalde de Sant Sebastià ha exigit a Ciutadans que deixi d’utilitzar les víctimes d’ETA per criticar el govern de Pedro Sánchez. “Ja n’hi ha prou. Deixin d’utilitzar les víctimes del terrorisme, que són de tots, per atacar el govern d’esquerres. No siguin tan miserables i deixin en pau el terrorisme d’ETA. ETA ha desaparegut. Ja no hi és, aquí no hi ha terroristes. Aquí el que hi ha són franquistes, una dreta amb vocació colpista“, ha reblat el diputat socialista entre aplaudiments de bona part de la cambra.

L’ara diputat socialista al Congrés ha fet aquestes manifestacions en el debat sobre el pressupost que ha de tenir la futura llei de memòria històrica. El debat ha estat molt tens, ja que PP, Vox i Ciutadans han acusat reiteradament l’executiu de Sánchez de voler “esborrar” la Transició i els crims d’ETA.

En la seva resposta al diputat Guillermo Díaz, de Ciutadans, Elorza ha acusat alguns membres de l’hemicicle de ser “colpistes de vocació”. Díaz ha repetit les mateixes afirmacions d’ETA en el seu torn de rèplica malgrat el discurs d’Elorza. De fet, el diputat taronja ha llegit la carta del fill de Fernando Múgica en què demana la baixa de la militància socialista pel seu suposat apropament al líder de Bildu, Arnaldo Otegi.

Comentaris

  Gonzalo Novembre 24, 2021 | 22:16
  Manda huevos que diga eso el tipejo este. Hace años le llamo franquista a Gregorio Rodríguez, político del PP con el que disputaba la alcaldía de San Sebastián. Años más tarde, los asesinos etarras mataron al pobre Gregorio. Olorza, eres un malnacido. Ya te llegará tu hora. Y esperemos que sea más pronto que tarde, hijo de la gran puta.
   Pep Novembre 25, 2021 | 12:40
   Mare meva quin nivell.
  Miquel gonzalez Novembre 24, 2021 | 22:35
  Donde estan nuestros piliticos catalanes con un discurso con esa contundencia? Nos llevan años de ventaja
  Català Novembre 25, 2021 | 07:57
  Aixó ha estat així sempre; ara us en adoneu, mestre?.
  Que GRAN Novembre 25, 2021 | 09:47
  un dels millors exemples de franquista, és el pablo tarado el fraCasado, un altre la ines arrimadas, per no parlar evidentment de tota la xusma de vox

Nou comentari