El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’Observatori contra l’Homofòbia insta els ajuntaments a penjar la bandera LGTBI el 28-J
  • CA

El president de l’Observatori Contra l’Homofòbia (OCH), Eugeni Rodríguez, ha convidat als ajuntaments de tot Catalunya a penjar la bandera LGTBI una vegada més aquest 28 de juny, dia internacional de l’orgull LGTBI. Rodríguez ha assegurant que “la polèmica sentència del Tribunal Suprem sobre les banderes no impedeix aquest acte simbòlic per la dignitat de les persones LGTBI” i que “l’única cosa que es necessita és voluntat política”.

En aquest sentit ha apuntat que “els serveis jurídics de l’OCH es posen a disposició de tots aquells ajuntaments catalans que els necessitin davant dels dubtes de penjar la bandera” per la sentència del Tribunal Suprem, que ha dictat que no és conforme al deure d’objectivitat i neutralitat de les administracions públiques que un ajuntament exhibeixi una bandera no oficial a l’exterior dels edificis i espais públics.

En aquest sentit, els serveis jurídics de l’Observatori han defensat que “la bandera LGTBI recull i representa valors consagrats a la Constitució espanyola com el principi d’igualtat, la prohibició de discriminació per identitat o orientació sexual o raons de gènere, així com el dret al lliure desenvolupament de la personalitat”. Per això, “en cap cas pot considerar-se la bandera LGTBI un símbol partidista”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa