Obliguen a treure estelades penjades en espais de propaganda electoral

JxCat, ERC, CUP i PDeCat manifesten que s'han vulnerat els seus drets

L’Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada ha retirat estelades penjades en espais de propaganda electoral després que la Junta Electoral obligués el consistori a treure-les com a resposta a un recurs presentat per Ciutadans. Així doncs, Junts per Catalunya, Esquerra Republicana, la CUP i el PDeCat han manifestat a través d’un comunicat conjunt que s’han vulnerat els seus drets, que el recurs presentat per Cs era “malintencionat” i que el requeriment que ha rebut l’Ajuntament per part de l’òrgan electoral és “manifestament inexacte“. El govern municipal està format pel grup d’independents Alternativa per Sant Joan i el PSC, i la regidora de Cs és una sòcia habitual en les votacions que es fan al Ple.

Els partits independentistes de Sant Joan tenen pactada amb l’ANC de Sant Joan i Sant Martí una campanya conjunta que insta la població a penjar estelades als balcons i finestres. Ara que s’apropen les eleccions del 14-F, havien decidit penjar aquestes estelades al lloc on les formacions tenien destinats els seus espais electorals. Es tractava d’una “mostra de la unitat i compromís” de l’independentisme, manifesten. Així doncs, reiteren que les estelades no estaven penjades als elements de l’espai públic, sinó als fanals assignats pel consistori per aquestes eleccions.

“Davant la persecució i repressió del moviment independentista per part dels estaments espanyols, tots ells polititzats i gens neutrals, emplacem a la ciutadania a visualitzar República, penjant estelades als balcons i finestres de les llars“, manifesten al comunicat, per tal de demostrar “el rebuig a decisions de caràcter totalitari, incertes i que vulneren el dret de manifestació”.

Comentaris

  X2 07/02/2021 2:31 pm
  Fora els ocupants feixistes
  Ricard 07/02/2021 2:29 pm
  No ho entenc. A l'Ajuntament l'estelada no pot onejar perquè és un signe partidista. Als fanals on es penja propaganda electoral partidista no pot posar-se perquè és partidista. Senyors radicals castellanistes de la junta electoral de torn, sovint a membres que cobren sous de partits annexionistes sense que ningú ni tan sols els renyi, on coi es pengen les estelades "partidistes"? A la forca d'ajusticiar criminals uniformats o no per agredir a ciutadans honrats i indefensos quan voten? Per cert, les juntes que no són capaces de garantir que les meses electorals es constitueixin faran alguna cosa per garantir el vot als catalans de l'exterior, o faran l'habitual de facilitar-ho als militars i no a la resta de ciutadans com a les darreres eleccions? Em podrien dir quina democràcia es queda tan panxa quan no es permet que la gent pugui votar? Miserables.
  Gonzalo 07/02/2021 12:43 pm
  LaZis frustrados y lloriqueando. Nada nuevo.
   Mas llorava el pardines... 07/02/2021 9:57 pm
   ... o no le dio tiempo?
  miquel puigpelat 07/02/2021 12:23 pm
  Aquests de Ciudadanos, perquè no marxen tots cap a Madrit amb l'Arrimadas, i ens deixen en pau d'una vegada?
  miquel puigpelat 07/02/2021 12:21 pm
  Realment, estan malalts!!!!!!

Nou comentari