Nuet diu que afronta el seu judici amb “valentia” i “convençut de la seva innocència”

"No vaig cometre cap delicte; vaig promoure un debat polític en un parlament democràtic", diu a les portes del Suprem

El diputat d’ERC al Congrés i exmembre de la Mesa del Parlament Joan Josep Nuet ha defensat a l’entrada del Tribunal Suprem que és “innocent”, ja que no pot entendre que es pugui penalitzar el fet de “promoure un debat polític en un parlament democràtic“. “No vaig cometre cap delicte”, ha dit en una atenció als mitjans aquest dimecres al matí abans d’entrar al Tribunal Suprem, que el jutjarà per desobediència quan era membre de la Mesa del Parlament com a membre de Catalunya Sí Que es Pot (CSQP) durant el 2016 i 2017. Nuet ha assegurat que afronta el judici amb “valentia” i amb la voluntat de “convèncer” el tribunal que cal “tenir espais pel debat i el diàleg”.

L’únic que hem fet és portar un debat polític que estava al carrer al Parlament“, ha remarcat Nuet, que ha defensat que no pot “entendre una democràcia en què aquests debats no es puguin fer amb tranquil·litat”. L’exmembre de la Mesa durant la tardor de 2017 ha reivindicat que s’ha de poder debatre de tot. “El que no puc concebre és que de forma prèvia se’ns pugui dir que podem dir o no podem dir”, ha argumentat.

Nuet ha afirmat que seguirà insistint que la democràcia consisteix a poder “expressar lliurement” totes les opinions i ha dit que el diàleg és “imparable” i ha de “portar solucions”. “La victòria és imparable“, ha assegurat, i ha lamentat que la democràcia espanyola estigui fent “passos enrere”. El judici serà aquest dimecres i també dijous. La fiscalia i l’Advocacia de l’Estat demanen a Nuet 20 mesos d’inhabilitació i 24.000 euros de multa. La resta de membres sobiranistes d’aquella Mesa ja van ser jutjats i condemnats pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya a 20 mesos d’inhabilitació i 30.000 euros de multa. La diputada de la CUP Mireia Boya va quedar absolta.

Comentaris

  JordiP 24/03/2021 12:39 pm
  Estic seguint la vista pel 3/24 i no puc estar de sentir-me insultat, com espanyol, per la estupidesa i la sordesa mental del Zaragoza. Un cop i un altre cop insisteix en fets que el Nuet justifica espléndidament. I el molt ... ase torna i torna a l'admissió de propostes de 120 folis que ni tan sols els lletrats del Parlament van poder detectar si contenien o no alguna anticonstitucionalitat. Es veu clarament que es tracta de trincar el Nuet.
   JordiP 24/03/2021 12:48 pm
   És una altre representació pseudojurídica que no consegeuix ocultar la pressió estatal para aplastar qualsevol independentisme de paraula, pensament o obra. Es tracta de "afinar" la feina de la Mesa del Parlament adreçando-la a exercir de "vigilant de la constitucionalitat". El Zaragoza pretén imposar la seva interpretació de la posició d'en Nuet, tallant-lo i esbiaixant totes les clares, concretes, fonamentades i lògiques asercions d'aquest. I mira que està informat, el Nuet. La riquesa argumental i jurídica que demostra en la seva intervenció supera àmpliament el discurs de la fiscalia. De fet, la deixa amb el cul a l'aire.
  Observador 24/03/2021 12:08 pm
  Davant un estat dictatorial la innocència no te cap valor
  Observador 24/03/2021 12:08 pm
  Davant un estat dictatorial la innocència no te cap valor
  Observador 24/03/2021 12:08 pm
  Davant un estat dictatorial la innocència no te cap valor

Nou comentari