El nou ministre de l'Interior, a favor de l'apropament dels presos polítics

Grande-Marlaska creu que es pot valorar el trasllat si així ho autoritza Pablo Llarena
El ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska
El ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska | ACN

El nou ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha donat suport aquest dijous a l'apropament dels presos polítics catalans a Catalunya, si així ho autoritza el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena. En una entrevista a Onda Cero, ha opinat que "quan existeix la possibilitat que hi haurà cinc o sis mesos en els què una persona no serà requerida judicialment, i sempre que consti l'autorització d'un jutge, es pugui evaluar un trasllat que ajudi a una vida personal més fàcil".

 

Grande-Marlaska ha recordat que Institucions Penitenciàries i el Ministeri de l'Interior només decideixen sobre el trasllat de presos quan hi ha sentència, i aquest no és el cas dels presos polítics catalans, que encara estan a l'espera de judici. "Quan són presos provisionals estan a disposició de l'òrgan judicial, per això estan a presons properes on està aquest òrgan perquè demà mateix els podrien citar a declarar, notificar alguna cosa personalment i no es poden fer trasllats d'un dia a un altre amb 600 quilòmetres de distància", ha argumentat el ministre, rebutjant que a dia d'avui la decisió sobre els exconsellers i la resta de líders independentistes sigui una responsabilitat seva.


Fins ara, els membres del govern de Pedro Sánchez havien mirat cap a una altra banda quan se'ls havia preguntat sobre el trasllat dels presos polítics i havien afirmat que la responsabilitat era del jutge. El ministre de l'Interior, però, ha fet un pas més i ha dit que des del govern poden "avaluar la possibilitat" del trasllat a Catalunya. Ara bé, deixant clar que qui ho ha d'autoritzar és el jutge competent, en aquest cas, el magistrat del Tribunal Suprem Pablo Llarena.

 

Les defenses de Cuixart, Junqueras, Romeva ja han presentat un escrit davant d'Institucions Penitenciàries demanat el trasllat a presons catalanes. De moment, encara no hi ha hagut resposta per part d'aquest organisme, que depèn directament del Ministeri de l'Interior.


Retirar les concertines de les tanques frontereres com a prioritat

 

Grande-Marlaska ha anunciat que una de les principals voluntats del seu mandat serà la retirada de les concertines (bobines de filferro amb punxes) de les tanques frontereres de Ceuta i Melilla. Ha afirmat que farà "tot" perquè es puguin retirar aquests elements que posen en risc la integritat física dels immigrants que volen saltar les tanques. "No és raonable ni acceptable veure persones saltant la tanca", ha manifestat. Per això, ha dit que encarregarà un informe complementari per prendre "altres mesures" per controlar els fluxos migratoris i ha afirmat que cal "ajudar en origen". "No podem arribar a aquests nivells", ha manifestat, tot afegint que si el govern espanyol vol ser "solidari i respectuós amb la dignitat de les persones".

Comentaris
me mondo
A ver si les queda claro a muchos que depende del juez instructor el traslado y no del gobierno
Juan Hospitalet
Aun creera que le vamos a dar las gracias, los miembros del govern y las entidades sociales secuestrados deben de ser liberados s7n condiciones, no puede haber dialogo alguno con chantajistas y secuestradores.
rius
Apropament ? ... Grande Marlaska ? ... Llarena ?
Oriol
Qui ha fet el titular és qui ha escrit el cos de l'article?! Perquè es força evident que són contradictoris!
aclariment
El nou ministre de l'Interior, a favor de l'apropament dels : POLITICS PRESOS !
marlaque
I una merda, no podem acceptar aixó, encara els hi donarem les gràcies, EXIGUIM LA LLIBERTAT DELS PRESOS POLITICS,
Berta
PRESOS POLITICS ! a veure si t'assabentas !!!!!!
soci ANC
LLIBERTAT PRESOS POLÍTICS. Si no és possible d'immediat, el trasllat a Catalunya és per llei, ja que fins ara s'han saltat la llei com, si tinguessin barra lliure contra el procés. ELS VOLEM A CASA.!!!!
Indep
!!! A Casa, els volem a casa seva!!!!!!!
Sisco
Aquí no val cap apropament dels presos polítics, perquè primera aquest srs. les imputacions que els hi fan son totes falses, amb prevaricació inclosa per part del jutge, per tan CAP A CASA ELS HOSTATGES CATALANS.

envia el comentari