El nou grup de cristians del PSC vol visibilitzar que es "pot ser creient i socialista"

La corrent de la formació vol contribuir en el debat del partit de Miquel Iceta
Miquel Iceta a la presentació del Grup de Cristians del PSC
Miquel Iceta a la presentació del Grup de Cristians del PSC | Twitter @miqueliceta

La coordinadora del grup de cristians del PSC, Jordina Sabaté, ha assegurat que la voluntat del nou col·lectiu que s'ha presentat aquesta setmana és visibilitzar que "es pot ser cristià, socialista i d'esquerres". "Sembla que per tenir fe has de votar a uns determinats partits, o a la dreta", ha subratllat a l'ACN. En aquest sentit, ha apuntat que una de les voluntats del nou grup és mostrar que hi ha valors "compartits" entre el socialisme i el cristianisme. Amb el precedent del grup federal de cristians al PSOE, Sabaté ha explicat que la nova corrent al partit català ha de servir per "vestir ponts" entre els dos móns i "eixamplar" la base del PSC. Així, també ha apostat perquè el nou grup pugui "contribuir" en el debat ideològic de la formació de Miquel Iceta.

 

Sabaté ha admès que sovint en política es pretén apartar la fe "en el terreny privat" i que hi ha valors que poden entrar en "contradicció". Tot i això, ha matisat que no creu que hi hagi "grans problemes" amb el PSC perquè si hi ha diferències "són de matís i no de contingut". "Tindrem acords. No podem entrar en contradicció perquè nosaltres som el partit", ha conclòs. El grup cristià ha nascut de la mà d'una cinquantena de militants del PSC de diferents procedències eclesials que preveuen impulsar accions en un futur, tot i que encara no n'han pogut detallar cap. Comentaris
Pauline
Rascant vots d'on sigui. Dreta, esquerra, i ara crustians. A la caça de vots.
Joan
Mossèn camaleó Iceta fent proselitisme entre els cristians unionistes
RC
Son consecuentes, creer que el PSOE es un partido de izquierdas es una cuestión de fe.
Em pensava que això ja estava superat. A més si un "creient"no pogués votar "socialista" el PSC no hagués obtingut tants de vots en les èpoques dels seus millor resultats.
pere cristià
No us preocupeu gent del PSC- PSOE, fins i tot la Falange i VOX també poden ser cristians com vosaltres. Sembla mentida................si Jesucrist podés parlar ara, els expulsaria de la classe i del col.legi sine die. Es que tenen unes coses aquesta gent..............
jo encara diria més
pot ser que el PSOE no sigui ni socialista no obrer, només español muy español. Si ets cristià o no, als del PSOE se'ls enfot.
Ho son
Al PSC son creients de la usura, la cal viva, el genocidi cultural, el saqueig i la monarquia.
Iceta no tiene ninguna ideologia. Iceta es un chaquetero vividor nato y su ideologia es la butxaca.
Josep
Res extrany. Un grup que lidera el sr Iceta, que tot haver vist com amb els anys es lluitava i millorava els drets de la seva sexualitat però que està en contra de les llibertats i drets dels altres. És com un afroamericà del ku klux klan o un jueu, nazi.
Josep Pagès i Canaleta de CARDEDEU
Si per aixo beix cada Diumenge els Socialistas al Monastir de Montserrat , Visiten a LA MORENETA Verge i Patrona de Catalunya .Si no recordu malament els Socialistes P.S.C. =P.S.O.E. SON LOS " ROJOS " y estos a la Guerra Civil Espanyola Mataben Cures i Monjes i Cremaben Iglesias NO CREC UN CANVI dels Socialistas ADA CALAU ES EL ANTI-CRISTO En persona es va Carragar EL NADAL CRISTIA Va eliminar EL TRADICIONAL PESSEBRE de tota la vida nomes per aixo vui PERDI MARXI FORA JA Atea ...
Andreuza
Es pot ser cristià i socialista, es clar, però no socialista i del PSC.
Ridiculs
I què ? Sortireu al faristol a predicar amb sotana ?
Fat Boy
Que es pot ser cristia, socialista i d'esquerres s'enten perfectament. El que no s'enten es que si son tot aixo que fan al psc. Per les seves obres els coneixereu que deia el seu Mestre. Son sepulcres, blanquejats per fora pero plens d'immundicies per dintre.
torracollons
sociates i cristians, doblement desgraciats!!!
Lion
Miserables que callen en front de l’agresio perpetrada per Ñ sobre els nostres dirigents i el nostre poble.
Clar que sí
Es pot ser socialista i cristià. El que no es pot ser socialista i monàrquic. No se si ho enteneu socialistes de pa sucat amb oli.
Fluski
Però no es pot ser socialista i bona persona a l'hora. Impossible
Creient i Socialista??
Aixó no es possible... perqué als "socialites" d'aquest pais JA NO S'ELS CREU NINGÚ.
Xurriaca Pallaresa
La Religió és una idea més i tots tenim algun tipus d´ideologia, el que et fa ser una bona persona o en aquest cas un bon cristià, és que les teves creences comportin el respecte als que no pensen com tu,,, si no ho heu entès, us ho puc repetir 155 vegades o fer una "porra", per veure quants cristians amb la consciència neta, hi ha a les files de l'espanyolisme repressor.
Ni oblit ni perdó
Caram ara sí que constato la influència del botifler Espadaler al Partit Sense Criteri. Izeta ara anireu a missa cada dia? En sou un ou d'oportunistes, sou els del 155 pels segles dels segles amén, fins que se us acabi la moma!
pere
Va dir Jesucrist: "el que cregui en mi, que deixi la seva casa, doni les seves possessions als pobres, i em segueixi". No he vist cap socialista cristià que ho hagi fet.
quico
Aixó, per poder creure que es certa la màxima "Francisco Franco caudillo de escaña por la gracia de DIOS".
Flipander
El cínic de l'Iceta copiant el moviment "Cristians pel Socialisme" que fa 40 anys va fundar Alfons Carlos Comín, pare de l'actual conseller de salut represaliat i exiliat Toni Comín. S'ha de ser de poca vergonya Iceta. Quin fàstic de gent. Si us veies Comín pare es regiraria de vergonya en veure en què heu convertit el PSC.
Anselm Llorenç
És clar que es pot ser cristià i socialista, com es pot ser ateu i del PP. El que no admeto és que els militants dels partits s'agrupen formant corrents per creences.
Res-més
Lo que volen dir és que per ser del partit socialista s'ha de ser molt crèdul o innocent
Fat Boy
Diu l'article vint-i-sis, que en un cas de compromís, el Califa pot si cal, refregar-se l'engonal i passar-se pels "dallonses" totes les lleis del país.

envia el comentari