El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El nou delegat del Govern a Brussel·les diu que vol “treballar colze a colze” amb les institucions de la UE
  • CA

El nou delegat del Govern a Brussel·les, Gorka Knörr, ha assegurat en un acte per la Diada que vol “treballar colze a colze” amb les institucions de la Unió Europea. “A través d’aquestes col·laboracions, seguirem un camí que ens conduirà al nostre destí final i respectarem les nostres llargues tradicions i els compromisos que Catalunya ha fet amb la UE“, ha dit davant d’unes 200 persones que han assistit a l’acte, entre elles, representants de la Comissió Europea. La presidenta del Parlament, Laura Borràs, també ha participat en la celebració i ha lamentat que la Diada se celebra en “un context de repressió”.”Cal continuar denunciant l’existència d’exiliats i de milers de represaliats”, ha dit Borràs.

Per la seva banda, l’empresari Josep Maria ‘Tatxo’ Benet ha destacat que “la força simbòlica de l’11 de setembre està lligada a la permanència del sentiment de Catalunya com a nació, com a comunitat nacional diferenciada”. L’acte ha conclòs amb una actuació musical de la cantant Beth, que aquest any ha publicat un nou disc, ‘Origen’.

Entre els assistents hi havia representants de les Illes Balears, el País Basc, Extremadura, Flandes, Valònia, Irlanda del Nord, Llombardia, el Quebec, els cantons de Suïssa, la Toscana, entre d’altres. També hi havia membres de la UNESCO i el Comitè de les Regions. A part de Borràs, també han assistit diversos diputats de JxCat que es trobaven a Brussel·les per la reunió del partit, així com els seus eurodiputats Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Luisnomeacuerdo a setembre 10, 2021 | 00:08
    Luisnomeacuerdo setembre 10, 2021 | 00:08
    Eso será con el permiso de tu país, España, no olvides que eres una autonomía más .

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa