El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Nou acord d’ERC, Junts i PSC per renovar la Sindicatura de Comptes
  • CA

Nou acord de PSC, ERC i Junts per renovar els càrrecs caducats que depenen del Parlament. En una nota conjunta, els tres principals grups de l’hemicicle han informat aquest dijous al vespre que proposen Miquel Salazar per presidir la Sindicatura de Comptes -d’on ja en formava part-, a proposta dels socialistes. L’acompanyarien aquests altres membres de la sindicatura: Llum Rodríguez, Ferran Roquer, Josep Viñas, Manel Rodríguez, M. Àngels Cabasés i Anna Tarrach.

D’altra banda, també aposten per Eduard Roig, Mercè Barceló, Francesc Esteve, Laura Díez Bueno, Montse Rosell i Enoch Albertí per al nou Consell de Garanties Estatutàries (CGE). Pel que fa al CGE, destaca el nom de Francesc Esteve, que va ser director del gabinet jurídic de la Generalitat.

Els tres grups han acordat iniciar els tràmits parlamentaris establerts per llei per a la renovació dels òrgans a través dels mecanismes que han d’avaluar la idoneïtat de les candidatures a partir del gener de 2022. Després d’aquest nou acord, encara queda pendent la composició de la comissió de garantia de dret d’accés a la informació pública.

En en una reunió a tres bandes es va tancar ahir dijous un dels acords claus de la legislatura que dimecres feia preveure que s’allargaria fins el gener: els noms del Comitè de Govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) a més del Consell de l’Audiovisual de Catalunya, els organismes de direcció política dels mitjans públics i dels continguts audiovisuals que s’emeten al país. L’acord entre PSC, ERC i Junts estableix que la presidència de la CCMA anirà a parar a mans de Rosa Romà, presidenta del Col·legi de Publicistes, la vicepresidència a Àngels Ponsa, exconsellera de Cultura, i com a vocals, Lluís Garriga, conseller delegat de la Xarxa Audiovisual Local (XAL), Gemma Ribas -sociòloga i periodista-, Lluís Noguera, Carme Figueras, exdiputada del PSC, i Pep Riera, actual diputat de Junts.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Pere LLimonera i Citronell a desembre 24, 2021 | 11:49
    Pere LLimonera i Citronell desembre 24, 2021 | 11:49
    Una noche, ociosa de aquellas / en que un indePendenciero no grita, / no rompe cristales, ni agita / carteles, ni banderas con estrellas; / ni busca, con el prójimo, querellas / y cual ciudadano honesto y probo, / razona, dejando de hacer el b0bo, / sobre la falsa Historia impostada, / ve, bajo la luna, en su gloria alzada, / el porqué del tres por ciento y el robo.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa