Només cinc dels 16 jutges nous a Catalunya prometen el càrrec en català

Desembarcament d’una nova promoció en terres catalanes amb “lleialtat a la Corona”
Els nous jutges
Els nous jutges reben instruccions abans de la cerimònia | QS

 

Posada de llarg al saló de passos perduts del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Aquest matí ha estat l’escenari de la promesa i jura del càrrec de les 16 jutgesses i jutges (13 dones i 3 homes) de la 68ª promoció que exerciran a Catalunya.

 

Davant la Sala de Govern del TSJC i sota la presidència de José Maria Barrientos tots ells han jurat o promès el càrrec amb “lleialtat a la corona”.  Només quatre dels 16 jutges nous de Catalunya han utilitzat el català en la fórmula de la promesa o jura del càrrec, tot i que Barrientos els ha demanat ser “respectuosos” amb els drets lingüístics dels ciutadans de Catalunya. 

 

 

 

La cerimònia ha complert en l’habitual protocol formulari de la justícia espanyola. L’acte també ha servit per la presa de possessió del nou president de la sala del contenciós administratiu del TSJCat, Javier Aguayo Mejía; així com l’ascens a categoria de magistrada de la Il·lma. Sra. Alicia Mª Ritoré

 

Erls nous jutges seran destinats a Cervera, Reus, Cornellà, Sant Feliu de Guíxols, Barcelona, Vic, La Bisbal de l’Empordà, Tarragona, Lleida, Figueres, Tortosa i Vilafranca. Comentaris
Qui hi havia de dir ....
Òstia !!!! Encara queda algun jutge que parli català !! Són peces de museu ja....
Andreuza
Ser “respectuosos” amb els drets lingüístics dels ciutadans de Catalunya. Lleialtat a la Corona...Com s'els veu el llautò aquestes funcionaris borbonics. N'hi ha prou en aplicar les lleis.
X*2
Fora els ocupants que juren fidelitat a la corona borbónica imposada per el criminal Franco. N'estem tips de de la opereta espanyola
Se ve que hay pocos jóvenes indepes que hagan oposiciones. Es más fácil vivir del cuento en el floreciente ecosistema de ninis revolucionarios subvencionados que el procés ha cultivado con esmero en los últimos años.
Antoni Ferret
MOLT i MOLT malament. Senyors i senyores, esperàvem que milloréssiu la convivència. Sembla que no sou d'aquest parer.
Ja se sap
Venen a intervenie las Colonies.
¡ LA REPÚBLICA NO EXISTE, IDIOTA!.
Claro que no, hubiera sido más " respetuoso" prometer lealtad a "la famiglia y al 3%". Cada vez más patéticos.
Setche chuches ...
Un 25 %. Estem ben arreglats , si ja d'entrada , respecten els drets lingüístics d'aquesta manera ,prometent en " arameu " . Doncs tots a una , traductors simultanis i ja ens entendran els apaÑols .
Roc
Vergonya!!!
Josep
Jutges que prenen possessiò del càrrec jurant lleialtat al rei.? I la independència dels poders? I allò que tots som iguals davant la llei?
JordiP
A "Se ve que hay pocos jóvenes indepes que hagan oposiciones." Qué burrito y qué ignorante eres, gañán. Tant crític que vols ser i no saps que els catalans no han sentit mai massa atracció per formar part del funcionariat. Sempre han preferit treballar a Catalunya i a l'empresa privada, on es guanyen mes calers que fent de jutge a ... Don Benito. I es veu més gent interessant. És un altre món, saps?
Tuta
Cinc al títol però quatre al text, en què quedem? Van ser cinc o quatre?
Josep el rebel
Això és un dels resultats dels més de 300 anys que porta el Reino de España imposant l 'espanyol i marginant ( explícita i implícitament) el català.
El Poder
Quan ,en general , la cosa comença amb El PODER judicial......EL PODER polítics ja no anem bé , poder ja sabem tots el que ve a significar.
Bernat C.
El fet és la foto exacta del panorama professional d'aquest gremi. I de les garanties que podem esperar de tal situació si no ens espabilem.

envia el comentari