Nogueras demana a Sánchez que “deixi de mercadejar” amb els presos polítics

La portaveu de JxCat al Congrés diu que els indults són un gest de "maquillatge" i reclama l'amnistia

La portaveu de JxCat al Congrés, Míriam Nogueras, ha afirmat aquest dimarts en roda de premsa al Congrés que els possibles indults als presos independentistes són només un gest de “maquillatge” i de “rentat de cara” del govern de Pedro Sánchez, que “sap que s’aboca a una humiliació davant la justícia europea“. Segons Nogueras, cal “una amnistia” que permeti el retorn dels exiliats i que aixequi les causes a què s’enfronten 3.000 persones relacionades amb el procés.

Nogueras ha reclamat al govern de Sánchez “que es deixi de mercadejar amb els presos que porten més de tres anys a presó”. “Mercadejar amb la seva llibertat és agreujar el patiment de les famílies i de les persones que els volen en llibertat”, ha dit després de queixar-se que les informacions sobre la concessió o no dels indults es filtrin a la premsa abans que arribin als afectats.

La portaveu de JxCat ha assegurat a més que la carta de Marroc recordant a l’Estat que sempre va estar al seu costat durat el procés independentista demostra que l’Estat espanyol ha utilitzat el “xantatge” en contra dels interessos dels ciutadans de Catalunya. Un exemple d’aquest comportament, ha dit, és el fet que Catalunya lideri les regions d’Europa en el nombre de pimes que han captat inversió de la Comissió Europea per a projectes d’innovació.

Quan el criteri per aconseguir fonts és la competitivitat, Catalunya hi surt guanyant, i quan l’Estat reparteix prima el criteri del xantatge“, ha apuntat. La portaveu de JxCat no s’ha volgut pronunciar sobre si el líder d’ERC, Oriol Junqueras, ha de formar part de la delegació catalana de la taula de diàleg. “Qui vagi a la taula de diàleg ho decidiran els partits a través d’un acord que està signat entre Junts i ERC”, ha dit.

Comentaris

  La Liga de los Políticos/as Extraordinarios/as. 02/06/2021 4:45 pm
  No te preguntes lo que Cataluña puede hacer por tí. Pregúntate cuantos peajes te has saltado hoy.
  En patufet astronauta 01/06/2021 8:29 pm
  La que faltava per bingo, quina colla,!!! les tres maries: la Nogueras, la Artadi i la Borras, que fashions, que be que viuen a costa de tota wls catalans i per obra i gràcia dels babaus que voten a aquesta penya.
  Maria 01/06/2021 6:50 pm
  Primer que ho pregunti a monsieur moi-même Valls.
  Doctor Strangelove 01/06/2021 5:14 pm
  Aquesta cara cavall no té ni el batxillerat, i un es pregunta, que coi hi fa en política? Doncs cobrar, per això és a Junt X Cash! Doc.
  137
  105
  Respon

Nou comentari