El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els néts de Marcel·lí Perelló, cofundador d’Estat Català, firmen en suport a Puigdemont
  • CA

Tres dels néts de Marcel·lí Perelló, qui va ser cofundador d’Estat Català i integrant de Bandera Negra, han firmat el manifest de personalitats del món de l’esquerra independentista que reclama la composició d’una candidatura de país encapçalada pel president a l’exili, Carles Puigdemont. Els néts de Perelló figuren en la llista de primers signants del manifest, feta pública aquest divendres pels promotors de la iniciativa. Es tracta de Heidi Quintero i Perelló i els seus germans Ivan i Jordi, residents a Barcelona. A banda d’Estat Català, Perelló va militar en organitzacions independentistes com Nosaltres Sols i Partit Català Proletari.

En la llista de primers signants, que té com a un dels principals promotors l’alcalde de Montblanc i exmilitant d’ERC Pep Andreu, també hi figuren altres exmembres d’ERC com ara Salvador Cervera, Agustí Soler i Jordi Murgó. Entre els nous noms que s’han donat a conèixer hi ha l’actor Toni Albà, l’exdirector de la Institució de les Lletres Catalanes, Joan-Elies Adell; l’escriptor Víctor Alexandre; el president de l’OCB de Manacor, Jordi Caldenteny; el catedràtic de la UAB i exmilitant el PSC Pere-Oriol Costa; l’exmilitant d’EPCA, exiliat entre 1977 i 1994, o el secretari general de la UPF, Pere Torra (germà del president de la Generalitat, Quim Torra).

El manifest, que es va fer públic aquesta setmana, vol contribuir a sortir de “l’atzucac” polític actual i generar la unitat de l’independentisme a l’entorn de Puigdemont i el Consell per la República amb l’objectiu de treballar per a l’implantació del mandat de l’1-O.

DOCUMENT: llista de promotors i primers signants del manifest

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa