Els néts de Marcel·lí Perelló, cofundador d’Estat Català, firmen en suport a Puigdemont

El manifest que històrics de l'esquerra independentista presenten dissabte també té el suport de Pere Torra, germà de l'actual president de la Generalitat

Tres dels néts de Marcel·lí Perelló, qui va ser cofundador d’Estat Català i integrant de Bandera Negra, han firmat el manifest de personalitats del món de l’esquerra independentista que reclama la composició d’una candidatura de país encapçalada pel president a l’exili, Carles Puigdemont. Els néts de Perelló figuren en la llista de primers signants del manifest, feta pública aquest divendres pels promotors de la iniciativa. Es tracta de Heidi Quintero i Perelló i els seus germans Ivan i Jordi, residents a Barcelona. A banda d’Estat Català, Perelló va militar en organitzacions independentistes com Nosaltres Sols i Partit Català Proletari.

En la llista de primers signants, que té com a un dels principals promotors l’alcalde de Montblanc i exmilitant d’ERC Pep Andreu, també hi figuren altres exmembres d’ERC com ara Salvador Cervera, Agustí Soler i Jordi Murgó. Entre els nous noms que s’han donat a conèixer hi ha l’actor Toni Albà, l’exdirector de la Institució de les Lletres Catalanes, Joan-Elies Adell; l’escriptor Víctor Alexandre; el president de l’OCB de Manacor, Jordi Caldenteny; el catedràtic de la UAB i exmilitant el PSC Pere-Oriol Costa; l’exmilitant d’EPCA, exiliat entre 1977 i 1994, o el secretari general de la UPF, Pere Torra (germà del president de la Generalitat, Quim Torra).

El manifest, que es va fer públic aquesta setmana, vol contribuir a sortir de “l’atzucac” polític actual i generar la unitat de l’independentisme a l’entorn de Puigdemont i el Consell per la República amb l’objectiu de treballar per a l’implantació del mandat de l’1-O.

DOCUMENT: llista de promotors i primers signants del manifest

Nou comentari