El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Nervis a l’Audiència, Tubau al·lega indefensió enmig de la vista
  • CA

Moments de tensió a l’Audiència Nacional en la vista contra la cúpula d’Interior d’aquest matí. Ha estat just després de l’interrogatori del Fiscal Miguel Ángel Carballo al brigada de la Policia Judicial de la Guàrdia Civil R77175H. Aquest analista era, en principi, el testimoni que va assistir a l’escorcoll de Bigues i Riells del 20 de setembre. Però, el fiscal també l’ha fet seure a l’estrada com un dels analistes que va estudiar el correu del Major dels Mossos, Josep Lluís Trapero, i de les comunicacions durant el Primer d’Octubre dels Mossos.

 

Quan ha acabat l’interrogatori del fiscal ha saltat la sorpresa. La lletrada ha al·legat l’article 44 c) de la Llei orgànica del Tribunal Constitucional com una “denúncia formal d’indefensió”. Tubau ha argüit que els mails comentats pel Brigada no estaven aportats a la causa com a documental ni a l’escrit d’acusació del ministeri públic.Així mateix, no s’havia preguntat al seu client sobre aquests en la seva declaració. Per tant, Tubau està convençuda que cal anul·lar aquest testimoni. 

 

En aquest sentit, l’advocada ha assenyalat que a més que no hi ha constància que aquest agent participés en l’atestat sobre l’anàlisi dels correus de Trapero. La indefensió es basa en el desconeixement del contingut dels mails i, en segon terme, que Trapero podria aportar plecs de descàrrec que ja no podrà aportar pel moment processal on es troba la vista. La resta de defenses s’han abonat a la petició de Tubau tot destacant que els mails no es troben a la causa. De fet, ha recordat que al sumari hi consten 2.813 correus i alguns dels que ha comentat no es troben impresos, tal i com s’acorda en la prova documental que basteix l’acusació.

 

La presidenta del Tribunal, Concepción Espejel ha donat la paraula al Fiscal perquè informi sobre el retret processal. El fiscal Carballo ha replicat que formen part de la prova tots els correus aportats a la causa encara que no estiguin impresos o “especialment estudiats”. A més, ha afegit que eren de la safata del Major i, per tant, els havia de conèixer. Tubau insisteix que el seu client no es pot defensar perquè no constaven com elements de prova. Al capdavall, cal recordar que al Major Trapero no se li va preguntar per aquests correus. 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa