Neix El País que Volem, per decidir l'estat propi

La nova plataforma recopilarà propostes per a l'estat propi i compta amb Lluís Llach, Jaume Roures, Montserrat Nebrera i Carles Boix

Una nova plataforma favor de l'estat propi s'ha donat a conèixer avui. S'anomena El País que Volem, està integrada per un conjunt important de personalitats del país i té per objectiu recopilar propostes dels ciutadans per a la Catalunya Independent i fer més democrà tica i plural la consolidació del nou país, on l'opinió de la gent hi tingui un paper clau.

La plataforma s'ha presentat aquesta tarda en roda de premsa. Han explicat que en els últims mesos s'havia plantejat la necessitat d'abordar com ha de ser la futura Catalunya Independent i que, ara, un dels objectius prioritaris de l'entitat és arribar a les "persones que no veuen la necessitat d’assolir un estat propi" perquè "els ciutadans som el principal motor dels canvis que el país necesita”. Jordi Manyà , president de l'ENS, ha aclarit que no tenen cap resposta mà gica, però sí que poden demanar l’opinió.

L'EPqV té dos òrgans de govern, un Consell Ciutadà , amb 71 persones de renom en diversos à mbits professionals, com Carles Boix, Professor Univeritat de Princeton, i un Consell d'Entitats format per associacions com l'Assemblea Nacional Catalana i la Plataforma per la Llengua.

El País que Volem tindrà un portal web, organitzarà actes i difondrà la seva activitat als mitjans de comunicació. L'entitat recopilarà les propostes, les endreçarà i analitzarà rigorisament amb un consell d'experts i per Sant Jordi del 2015 farà públiques les conclusions, amb els resultats del procés.

Comentaris

envia el comentari