El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Neix Politeia, una associació de policies a Catalunya “units per la Constitució”
  • CA

 

 

Nova organització policial nascuda a Catalunya. Se’n diu Politeia contribueix al grup d’organitzacions que simpatitzen o directament militen a l’unionisme. La seva divisa és concloent: “La Constitución nos une”. Una nova entitat que la impulsen membres de les policies locals, Guàrdies Urbanes, Mossos, Guàrdia Civil, Cos Nacional de Policia i Policia Portuària.

 

Polietia fa ben poc que ha començat la seva activitat. Segons el seu manifest fundacional, Politeia neix arran de la “voluntat de reforçar els llaços entre persones que formen part dels diferents cossos de seguretat que desenvolupen la seva tasca diària a Catalunya”

 

 

La militància de la nova organització és ben clara. Així expressen el seu sentiment d’unitat corporativa: “Amb el respecte a les pròpies idees, però sota la força d’un sentiment conjunt de respecte a la Norma Suprema que reforça els nostres llaços de convivència, la Constitució Espanyola i el respecte a la Normativa vigent”.

 

D’aquesta manera l’organització policíaca “anima a totes les dones i homes, policies a Catalunya, a reforçar aquest sentiment, unint-se a Politeia per desenvolupar i col·laborar en totes les activitats que facin possible reforçar els llaços que ja existeixen entre molts policies”

 

 

L’entitat compta amb el suport de la Unión Monárquica de España o l’Associació Catalana de Víctimes d’Organitzacions Terroristes. La idea de Politeia és restablir els llaços de les policies espanyoles amb els Mossos que segons el seu parer s’han trencat arran dels fets d’Octubre i Setembre de l’any passat. Fins i tot, consideren que els Mossos han pogut esdevenir una policia política. Una dada és clau. El vicepresident de Politeia, Javier Balañá, que havia estat responsable de la Sectorial de Seguretat de Societat Civil Catalana. 

 

Logo de Politeia
Logo de Politeia | Politeia

 

 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa