Neix el manifest "Tots som els Jordis"

Recull telemàtic de suport als líders socials catalans empresonats per l'Estat

 

El manifest, penjat a internet

Moviment escrit a la xarxa de suport a Jordi Cuixart i Jordi Sànchez per demanar el seu immediat alliberament. Amb el títol Tots som els Jordis, antics membres dels secretariats nacionals de la ANC, han difós i impulsat un manifest per recollir suports via telemàtica. 

El text, de cinc punts, descriu que els presos polítics eren "sabedors" que podien ser engarjolats si dilluns declaraven a l'Audiència Nacional i tot i així ho van fer, pensant que "el seu sacrifici ajudaria a accelerar el procés d’independència".

A més, el manifest arriba a "el convenciment que aquests empresonaments només obeeixen a motius polítics". "El d’en Jordi Sànchez, per ser el dirigent actual de l’Assemblea, l’entitat responsable del primer pols democràtic seriós a l’Estat des de la mort del dictador", apunta el text. I afegeix: "Un pols que ha posat al descobert uns dèficits democràtics que s’arrosseguen des del franquisme, amb un poder judicial que mai ha estat independent dels poders polítics".


 

El text, obert a les signatures de la xarxa, constata que "el delicte d’en Jordi rau només en haver sabut interpretar, i aplicar, les línies de mobilització política, cívica i pacífica de les que l’Assemblea s’ha anat dotant en cada moment". "Si aquest, com creiem, és el delicte d’en Jordi, també és el nostre: tots nosaltres, absolutament tots, en som coautors i intèrprets", conclou.

 

"Que avui tots nosaltres –com la majoria de la població catalana- ens sentim com els Jordis, engarjolats", diu el manifest. " "La seva supèrbia, el seu odi, la seva ineptitud, no fa altra cosa que incrementar la nostra força i la nostra determinació", sentencia el text. I acaba amb la divisa: "Esberlarem els murs, trencarem les últimes cadenes; Volem en Jordi Sànchez al carrer. Volem en Jordi Cuixart al carrer. Els volem al carrer i entre nosaltres!"
Comentaris
Patetic
I trist
Jo NO sóc els Jordis
Ni de bon tros.
Marisa
FIRMAT I AMB MOLT DE GUST,ES VERGONYOS PERTANYA A UN PAÍS FASCISTA I FRANQUISTA... A LES MEVES ORELLES RESONA LA DITA DEL MEU AVI...(DE FORA VINGUEREN,QUE DE CASA ET TRAIEREN)quin fàstic!!!!!!!!!!!!!!!!!!
agusti daura
MANDROSOS ¿PER QUE NO FACILITEU LA SIGNATURA !!!!

envia el comentari