Neix l’Institut Sobiranies per “enfortir l’espai del catalanisme popular d’esquerres”

Domènech i Arrufat impulsen el projecte després de "l'estancament de les onades democràtiques del sobiranisme i el 15M"

L’exlíder dels comuns Xavier Domènech i l’exdiputat de la CUP Quim Arrufat, amb altres persones de diferents tradicions polítiques de l’esquerra independentista, han impulsat l’Institut Sobiranies, un espai de reflexió que vol anar més enllà dels partits per “enfortir l’espai del catalanisme popular i d’esquerres” després de “l’estancament de les onades democràtiques que van sorgir del sobiranisme i el 15M”. La plataforma, que neix aquest dilluns, inclou l’exdiputada de la CUP Anna Gabriel -ara a Suïssa-, l’exregidora de Barcelona Gala Pin o la dirigent dels comuns Gemma Ubasart. També hi col·laborarà l’exdiputat anticapitalista David Fernàndez.

La voluntat és que Sobiranies sigui un instrument per a l’elaboració, producció i difusió de coneixements a llarg termini que vol fixar i actualitzar el pensament i les hipòtesis polítiques que han guiat l’acció de l’esquerra en l’últim cicle polític. El projecte està format per un consell de redacció i un grup de col·laboradors i compta amb iniciatives per a fomentar el debat, com una revista digital, cursos o un cicle de conferències. La primera publicació, per exemple, és un monogràfic sobre les conseqüències de la covid-19, amb una vintena d’articles amb diferents àrees i autors, penjat al web de sobiranies.cat.

El consell de redacció està format per Adrià Porta, Albert Noguera, Gala Pin, Gemma Ubasart, Sergi Cutillas, Ivan Miró, Maria Corrales, Marlene Fautsch, Quim Arrufat, Ricard Vilaregut, Sonia Farré, Xavier Domènech, Laia Facet, Jordi Serrano, Eunice Romero, Maria del Mar Griera, Ricard Martínez, Nora Miralles, Jordi Bonet, Anna Gabriel, Sonia Andolz i Jordi Muñoz. Pel que fa a les col·laboracions, hi ha David Fernàndez, Benet Salellas, Jaume Roures, Mar García Puig, Ricard Gomà o Carles Foguet, entre d’altres.

Nou comentari