Calviño diu ara que el català “és part de la riquesa” espanyola

La vicepresidenta primera del govern espanyol, Nadia Calviño, ha volgut reivindicar aquest dissabte que el seu executiu té un compromís amb el català i la resta de llengües cooficials de l’Estat. Ho ha dit després que aquest divendres la Moncloa arribés a un pacte amb Esquerra Republicana de Catalunya per trobar una manera de protegir la nostra llengua a la nova llei de l’audiovisual. No ha volgut opinar sobre què li sembla que les plataformes d’streaming com Netflix, HBO o Amazon estiguin obligades a complir amb una quota mínima de producció en aquests idiomes, però sí que ha assegurat que l’executiu de Pedro Sánchez està “absolutament compromès” amb l’impuls de la indústria audiovisual espanyola i amb impulsar també “el desenvolupament, protecció i el floriment” del català, el basc i el gallec.

Creiem que l’existència de diverses llengües cooficials és part de la nostra riquesa i és un dels elements que pot fer que Espanya sigui justament una potència a nivell mundial en l’àmbit audiovisual“, ha assegurat la també ministra d’Afers Econòmics i Transformació Digital aquest dissabte en declaracions als mitjans de comunicació des de Roma. Així doncs, ha assenyalat que ara li toca al govern de Pedro Sánchez treballar per veure com es pot articular “de la millor manera possible” l’impuls de la indústria audiovisual i protegir la riquesa que es deriva de els llengües cooficials”.

Cal recordar que fa un mes la vicepresidenta Calviño va defensar en seu parlamentària no protegir el català a la nova llei de l’audiovisual. En declaracions al Congrés dels Diputats, i en resposta a una intervenció del diputat d’Esquerra Republicana de Catalunya Gerard Álvarez, va dir que “el castellà és la llengua que ens uneix i que realment ens permet tenir un paper tan potent a la producció audiovisual a nivell mundial“. “Jo vull potenciar la indústria audiovisual“, va insistir Calviño des de l’hemicicle de la cambra baixa durant una sessió de control.

Comentaris

  Telly Saballas Octubre 30, 2021 | 19:31
  Hem de protegir el català a les escoles i universitats, als comerços...
  fat boy Octubre 30, 2021 | 19:43
  Doncs la deu unir a voste perque jo deu fer 20 anys que no compro llibres, ni diaris, ni films ni cançons ni series ni obres de teatre ni res que sigui espanyol o en espanyol.
  Ricard Octubre 30, 2021 | 19:51
  "diverses llengües cooficials"? Quina manera més estúpids i supremacista castellana de parlar de les suposades "altres" llengües "espanyoles". És preocupen de com estan les llengües "espanyoles" fora de les fronteres de l'estat? Són falsos, mentiders, xenòfobs castellanistes. Calviño té un pare que és ben igual, un racista.
  Pere de Balaguer Octubre 30, 2021 | 19:56
  El català és una riquesa dels catalans, que som els únics que el defensem, i poc pel que ens mereixem com a poble. No necessitem ensabonades, i menys, no podem acceptar-les dels espanyols menystenidors de la llengua i de tot allò català que no sigui el que en treuen de lésforç del país. Amén.
  RAMON A Octubre 30, 2021 | 19:57
  Tampoc cal dir tantes mentides
  fat boy Octubre 30, 2021 | 20:02
  Es clar que si. Es com el meu cotxe, que es meu, i si em rota li calo foc.
  Català Octubre 30, 2021 | 20:02
  Aixó no t'ho creus ni ho faràs creure a ningú.
  Joanjosep Octubre 30, 2021 | 20:10
  Ara sí, ara no, amb protegi el català, quina colla de llunàtics. Però al final és no.
  Pepe Octubre 30, 2021 | 20:59
  Te raó! Amb els milions que ens foten cada any.
  JordiP Octubre 31, 2021 | 13:58
  Sí, és clar, és clar. Ahir, el projecte de llei era absolutament castellà i ignorava l'existència de cap altre mena de comunicació oral. Avui, com per art de màgia, resulta que tenim un tresor de llengües no castellanes i la Calviño està encantada. I que ho tindran en compte a l'hora de llençar la llei aquesta de l'audiovisual. Ja veurem com. Jo crec que al BOE publicaran el preàmbul de la llei en castellà (com no), en gallec (del país de la Calviño), en basc (per bildu, és clar), en català i EN VALENCIÀ (divide i vencerás). Com fan amb la declaració de l'IRPF. El preàmbul i ja està, és clar. I es quedaran tan amples. I quan protestem, diran "pero qué más queréis, ¡si la vostra lengua ha salido en el BOE y todo!. ¡Es que lo querèis todo, co.ño!" Paralelament faran alguna jugarreta amb el pla d'estudis del que sigui. Sempre darrere les traces del Wert. Españolizar los niños catalanes.
  Joan de Canyamars Octubre 31, 2021 | 20:15
  Com sempre, ens perdem per les branques. Es tan senzill com posar en la llei, com hauria de ser, l'article 3.3 de la constitució i el mandat de la UE, que obliga en el mateix sentit de l'especial respecte i protecció, als estats. Tota la propaganda d'Esquerra amb els seus "èxits" respecte de la llengua catalana i ara de la ministra sobren. Que compleixin amb la constitució que tant diuen defensar i sobre tot, amb respecta pels seus ciutadans. Cosa que dansà del 1714 i amb tota mena de poders al estat, mai han acomplert. D'aquí que volem ser independents, no hi ha mes opció. Fins aqui ens han portat amb la seva estupidesa.
  Joan de Canyamars Octubre 31, 2021 | 20:19
  Això que ha dit de la riquesa dels pobles d'Espanya, fins hi tot ho va dir Franco al instaurar el seu regim. Evidentment, va perseguir la llengua catalana, tant com va poder. Menteixen fins hi tot fins hi tot en dictadura.

Nou comentari