Municipis turístics tarragonins descarten endurir els controls pel pont

Els alcaldes demanen als propietaris de segones residències que respectin les mesures vigents

Aquest dijous es preveu que moltes persones es desplacin fins a les segones residències per poder esquivar el confinament municipal de cap de setmana i passar el pont de la Puríssima fora de casa. A les comarques de Tarragona i les Terres de l’Ebre, els ajuntaments de diversos municipis turístics consultats per l’ACN assenyalen que mantindran els controls de les darreres setmanes i que no preveuen endurir les mesures. Això sí, els alcaldes i alcaldesses d’Alcanar, Salou, Torredembarra o Prades apel·len a la responsabilitat i demanen seguir les restriccions vigents per la covid-19. Coincideixen que complir la normativa és del tot essencial per contenir la pandèmia i recuperar la necessària activitat turística com més aviat millor.

A la Costa Daurada gairebé no hi haurà hotels oberts durant aquest pont, però sí que s’espera una certa afluència de famílies que hi tenen segones residències. A Torredembarra s’actuarà igual com han anat fent fins ara, amb controls i vigilància dels Mossos i Policia Local dins del municipi, en els punts de major afluència de gent. El plantejament és com un cap de setmana més, sense restriccions afegides, si bé els dos cossos policials van amb previsió que aquest dijous s’hi desplacin més visitants per aprofitar tot el pont. “Seguim sempre adaptant-nos a la situació de cada moment perquè és canviant i fem plans d’adaptació contínuament“, afirma l’alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira.

El batlle fa una crida a la ciutadania a mantenir la prudència que, en general, ha imperat en aquesta població durant la limitació municipal. “La gent ha de ser autorresponsable; és responsabilitat de tots junts, no sols d’actuacions policials concretes perquè cada ajuntament té els mitjans que té, i arribem on arribem”, remarca Rovira. “En tot cas, si ens vingués molta gent ja establiríem per urgència algun mecanisme més“, afegeix. “No podem fer el desconfiament de cop perquè tornarem a estar en les mateixes”, alerta l’alcalde.

A Salou, l’alcalde, Pere Granados, constata que si les persones arriben al municipi aquest dijous i en marxen dilluns s’ajusten a la normativa i no poden prohibir-ho. Malgrat tot, es mantindran els controls durant el cap de setmana. Granados apel·la a la responsabilitat individual i col·lectiva “perquè la pandèmia encara hi és i la manera que tenim de combatre-la és amb el nostre comportament, seguint les mesures sanitàries i recomanacions”. A més, el batlle insisteix que, com a municipi turístic, necessiten que el sector torni a rutllar i que això no serà possible si la pandèmia no es manté sota control.

Des de Vila-seca fan una crida a la moderació i a seguir amb les normes marcades pel Procicat. El segon tinent d’alcalde i regidor de Seguretat i Civisme, Josep Toquero, explica que aquest serà un cap de setmana on les mesures seran similars a l’anterior, per la qual cosa demana prudència i “no activar mobilitats innecessàries”. La Policia Local farà controls puntuals als accessos de la Pineda i continuarà vetllant pel compliment de la normativa sobre bars i restaurants.

A Cambrils tampoc no preveuen desplegar cap dispositiu especial pel pont i mantindran els controls aleatoris -de Policia Local o conjunts amb Mossos d’Esquadra- per vigilar l’arribada de persones de segona residència o visitants d’un dia en els dies de confinament municipal –entre les 6h de divendres i les 6h de dilluns. A Mont-roig del Camp l’atenció se centrarà sobretot a Miami Platja, i la policia local continuarà fent controls a les entrades i sortides del municipi.

A les Terres de l’Ebre, l’Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita no preveu dur a terme cap mesura extraordinària pel pont i mantindrà els controls desplegats fins ara d’acord amb les restriccions actuals. A Alcanar, l’alcalde, Joan Roig, assenyala que divendres, dissabte i diumenge estaran “en alerta” a les zones on poden accedir més persones de fora del terme. Roig apunta que actuaran com solen fer en dates assenyalades, amb controls de Mossos i amb la col·laboració de la Policia Local.

Nou comentari