El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Municipals.cat triomfa a les xarxes com a eina de comunicació digital dels fets locals
  • CA

Municipals.cat ha fet forat entre l’audiència durant les eleccions municipals a Catalunya. L’agregador digital de notícies locals impulsat per La Xarxa ha superat els 140.000 usuaris únics i les 320.000 pàgines vistes. Un èxit d’audiència assolit en molt poc temps -el projecte va arrencar l’1 d’abril-, que ha confirmat que hi havia espai per a una altra forma de comunicar la informació sobre els comicis locals, amb un to desinhibit i un llenguatge més propi de les xarxes socials.

 

Les xarxes socials i els telèfons mòbils han estat les claus de l’èxit. Més del 80% del consum s’ha produït des de dispositius mòbils. Les principals fonts de visites han estat les xarxes socials, especialment Facebook i Twitter. El canal de Municipals.cat a Whatsapp ha funcionat com a eina de viralització dels continguts, amb centenars de persones subscrites al servei.

 

L’experiència de Municipals.cat ha estat possible gràcies a la col·laboració entre La Xarxa i prop de 60 mitjans de comunicació, la majoria d’ells mitjans locals adherits a La Xarxa. Amb aquest immens esforç conjunt, s’han indexat i publicat a Municipals.cat prop de 7.000 notícies que han permès construir la base de dades més exhaustiva i plural del panorama mediàtic català sobre les eleccions municipals. Un punt de referència per a tots aquells que volen accedir a informació sobre el fet informatiu més rellevant per al món local explicat des de tots els punts del territori, sense renunciar a res.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa