El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els Mossos van trobar fins a 15 quilos de restes humanes a Alcanar
  • CA

Les quatre jornades del judici del 17A a l’Audiència Nacional ha deixat pal·lès que l’explosió d’Alcanar no va ser considerat un sinistre relacionat amb terrorisme. Així ho han acabat de ratificar els operatius dels Mossos que van acudir a les primeres hores de l’explosió, van realitzar les primeres inspeccions oculars i van recollir la documentació dispersa. Els diversos efectius que avui han desfilat per l’estrada han admès al tribunal que “si bé totes les opcions estaven obertes no van pensar que fos un acte terrorista”. De fet, segons l’instructor 13925 dels Mossos, en la seva declaració d’ahir, van apuntar al tribunal que abans van sospesar que la casa d’Alcanar era un “laboratori clandestí de fabricació de drogues”.

Tot i això, els primers agents actuants van trobar al solar “de la casa no n’hi havia” fins a 26 bombones de butà. Aquestes eren tant franceses com espanyoles i les que va recollir estaven “plenes”, “Era evident que n’hi havia més sota la runa”, ha indicat el Mosso 8714.  A més, van localitzar garrafes de productes químics diversos com acetona o peròxid.

El mateix agent que ha referit que es van recollir fins a “quinze quilos de restes humanes”. Ara bé, fins que no van trobar la documentació de Mohamed Houli, únic supervivent d’Alcanar, a la furgoneta amb què Younnes Abouyaaqoub va atemptar a la Rambla, la policia no va lligar caps.  Bé, és cert que les primeres declaracions, com a testimoni de Houli, tampoc van donar prou pistes a la policia per concretar el que estàven. 

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Marc a novembre 13, 2020 | 15:24
    Marc novembre 13, 2020 | 15:24
    Llavors la culpa es de madrit, de la guardia civil, de CNP, de tots menys dels mossos.no? Ummm ...."señora magistrada no exagere, esto no tiene nada que ver con terrorismoo...!". Tot dit....
  2. Icona del comentari de: Quicu a novembre 15, 2020 | 18:10
    Quicu novembre 15, 2020 | 18:10
    Que els donin les restes als porcs

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa