El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els Mossos també reforçaran la seguretat dels consellers després de les pintades de diumenge
  • CA

El comissari en cap dels Mossos d’Esquadra, Eduard Sallent, ha explicat que el reforç de la seguretat als edificis del Govern acordat després de l’incident amb pintura a la façana del Palau de la Generalitat implicarà més seguretat també als actes de l’agenda pública dels consellers i alts càrrecs. Els altres punts del reforç de la seguretat tenen a veure amb la presència contínua durant 24 hores d’una furgoneta d’antiavalots al Palau de la Generalitat, així com l’increment del suport a les seus dels departaments més implicats en la gestió de la covid-19, que són Salut, Interior i Empresa. El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha dit que la mesura s’allargarà “fins que desaparegui aquest sentiment de frustració i ràbia”.

“Hem de ser capaços de llegir la realitat, i davant la situació actual fruit de les mesures restrictives i la ràbia al carrer aquestes situacions es poden tornar a repetir”, ha explicat Sàmper en relació amb els fets del diumenge en què un grup de persones van llançar pintura a la façana del Palau de la Generalitat. El conseller ha explicat que a la reunió d’urgència de diumenge amb el comissari en cap i el director general es van prendre decisions que estaran en vigor fins que la crisi “estigui estabilitzada”. En el moment en què es van produir els fets del diumenge “no hi havia personal treballant, era un edifici tancat”, ha argumentat Sallent. Ha explicat que no hi havia previsió de cap manifestació fins dues hores més tard, en què estava prevista la presència d’una furgoneta de l’Arro. “Però aquests fets passen dues hores abans sense cap previsió”.

A preguntes dels periodistes el conseller ha dit que no hi haurà “cap cessament” al cos en relació amb la gestió dels actes del diumenge i ha argumentat que “la situació actual que estem vivint es dóna aproximadament cada cent anys”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa