Els Mossos ja protegeixen el consolat d’Itàlia

La policia recorda les protestes per la detenció a Alemanya el 2018

Dotacions de les unitats d’ordre públic dels Mossos d’Esquadra ja protegeixen la seu del consolat d’Itàlia a Barcelona, ubicat al número 185 del carrer Aribau de la capital catalana. En concret, unitats de l’Àrea Regional de Recursos Operatius, dotacions de seguretat pública que han establert un perímetre davant l’edifici davant la possibilitat que hi hagi concentracions en protesta per la detenció del president a l’exili i eurodiputat, Carles Puigdemont, d’aquest vespre a l’Alguer, a Sardenya, quan ha aterrat per participar en un acte d’Adifolk.

De fet, l’Assemblea Nacional Catalana ja ha convocat una protesta per demà a les nou del matí davant la seu diplomàtica italiana en suport del president Puigdemont i de rebuig a una detenció que qualifica d’il·legal. Una concentració a la que també estan convocant per xarxes i canals interns diversos Comitès de Defensa de la República (CDR). Així mateix, aquesta nit, algunes desenes de curiosos s’han acostat al consulat sense que s’hi hagi registrat cap aldarull. El fet que aquest divendres sigui festiu a Barcelona per la celebració de les festes de la Mercè, ha activat ja les alarmes de la policia catalana. Fonts de la policia asseguren que mantindran un retèn de vigilància durant tota la nit i que a primera hora del matí reforçaran la seguretat del perímetre.

En aquest sentit, els comandaments dels Mossos recorden el 25 de març de 2018, quan Carles Puigdemont va ser detingut a Alemanya, que també es van convocar sengles protestes. Una cap al consolat d’Alemanya a Barcelona -que no va comportar gaires problemes d’ordre públic- i una altra que va sorgir de la primera convocatòria que es va dirigir cap als voltants de la delegació del govern espanyol a Catalunya.

Una protesta que va obligar als Mossos d’Esquadra ha activar conjuntament les ARRO i la Brigada Mòbil per contenir la manifestació que tenia la seva capçalera al carrer València amb Roger de Llúria. De fet, la concentració va acabar amb aldarulls i un contundent operatiu de desallotjament dels manifestants després d’hores de tensió al càrrer entre la ciutadania i els diferents cordons policials que envoltaven la delegació del govern.

Comentaris

  j 24/09/2021 3:17 am
  si s'inflen rebenten alerta amb la supèrbia, alerta amb creixes... això potser la fi d'espanya i del consolat puigdemont es com un detonador dormint... val més tractar-ho com a eurodiputat
  Josep 24/09/2021 7:53 am
  Gossos al servei despaña. Filfeero.
  Gonzalo 24/09/2021 9:12 am
  Bien que hacen en proteger el edificio. Estos salvajes son capaces de cualquier cosa.

Nou comentari