El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Mossos i Guàrdia Civil desmunten el risc anunciat per la “nota de la CIA”
  • CA

Nou Camp, la Sagrada Família, l’Audiència Nacional, festivitats populars a la demarcació de Castelló, l’embassament de Riudecanyes o fins i tot, una base militar de l’OTAN. Ara bé, en cap cas cap recerca trobada de la Rambla. Aquesta és una de les conclusions dels investigadors principals dels atemptats del 17A dels diferents cossos policials. Si en les tres primeres jornades del judici a l’Audiència Nacional així ho asseguraven els Mossos, avui ha estat el torn de l’agent d’informació de la Guàrdia Civil X33807M

Aquest membre de la Unitat Central Especial dos d’Informació de la Guàrdia Civil ha explicat davant el tribunal que presideix Félix Alonso Guevara, que “no van trobar cap recerca sistematitzada de la Rambla”. Una mateixa idea que van expressar l’inspector 1395 i el sotsinspector 8261 dels Mossos, instructors en primera instància de la investigació. De fet, aquests van detallar a l’Audiència Nacional que havien fet recerques a través de mecanismes ‘conspiratius’ com telèfons de targeta comprats amb identitats falses de diversos objectius. 

Fins i tot tenien computades 219 recerques de la seu de l’Audiència Nacional, però cap de la Rambla. Aquesta dada, emfatitzada pels investigadors tant de Mossos com Guàrdia Civil i CNP, fa trontollar l’acusació que la policia catalana tindria informació d’intel·ligència, en concret de la CIA, que hi havia risc d’atemptat de la Rambla a l’estiu. De fet, aquesta informació va aixecar una gran polseguera mediàtica, política i social en què fins i tot el cap del cos de Mossos, el Major Josep Lluís Trapero, va retreure públicament. 

Comentaris

  1. Icona del comentari de: fins la soca a novembre 13, 2020 | 11:37
    fins la soca novembre 13, 2020 | 11:37
    No tenen res a dir els de 'el periodico' i Iceta

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa