El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Mossos i fiscalia investiguen els aldarulls en una carpa espanyolista
  • CA

Els Mossos d’Esquadra investiguen, en unes diligències obertes d’ofici per coaccions i danys, els aldarulls registrats a la plaça Cívica de la Universitat Autònoma de Barcelona arran de la instal·lació d’una carpa de l’associació espanyolista S’ha Acabat. Una investigació que s’ha sotmès a les diligències que ha obert també sobre el mateix cas la fiscalia de Sabadell, arran precisament d’una denúncia d’aquest col·lectiu polític.

El cas es remunta al passat 25 de novembre, quan diverses entitats i personalitats espanyolistes es van aplegar a l’Autònoma per fer costat a S’ha Acabat. La convocatòria havia generat la reacció de col·lectius antifeixistes que van contraprogramar amb una concentració de protesta. Els Mossos d’Esquadra van intervenir amb càrregues, després de rebre pots de fum, per reprendre posicions. Un cop es va acabar la protesta, les unitats d’ordre públic van marxar del lloc dels fets.

Ara, en una resposta parlamentària, Interior n’ha detallat el desplegament i les mesures posteriors. Així, el document detalla que “durant la presència de la carpa informativa a la plaça Cívica de la Universitat Autònoma de Barcelona efectius de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra (PG-ME) van estar en tot moment fent el seguiment de la situació que s’estava produint i de l’evolució dels esdeveniments”.

En aquest sentit, afegeix el balanç de les unitats actuants. “Per donar cobertura a possibles incidents, es va fer un dispositiu policial en el qual hi van participar efectius de l’Àrea Bàsica Policial Cerdanyola, de l’Àrea de Mediació i de l’Àrea Regional de Recursos Operatius, que juntament amb diverses dotacions uniformades de l’Àrea Bàsica Policial Cerdanyola del Vallès estaven a disposició i pendents de l’evolució dels esdeveniments que es seguien des de l’interior del recinte”. És a dir, Interior distingeix entre agents uniformats i els que hi havia de paisà.

Un cop superat l’acte, Interior detalla que els Mossos d’Esquadra van “incoar d’ofici diligències d’investigació per coaccions i danys”. Ara bé, la cosa no va quedar aquí. Segons el mateix document, “en dies posteriors es va rebre un requeriment de la fiscalia de Sabadell en què informava que havia obert una investigació sobre els fets per un possible delicte de coaccions i un altre de danys”. Així mateix, el ministeri públic “ordenava que s’investigués i se l’informés del resultat de la investigació“. La resposta afirma que “la investigació es troba oberta i s’informarà del resultat a l’autoritat judicial i a la fiscalia”. Fonts de Mossos asseguren que miren d’identificar els possibles responsables dels suposats danys o coaccions a través de les anàlisis de les imatges i les reivindicacions realitzades durant la concentració.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a gener 28, 2022 | 18:58
    Ricard gener 28, 2022 | 18:58
    En un Estat, hereu lleial d'un règim totalitari, és lògic que els apologetes de l'agressió als catalans puguin exhibir-se grotescament i impune, tal com fan els sindicats xenofobo-pancastellanistes en col·laboració amb els partits satèl·lits del moviment totalitari esmentat.
  2. Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a gener 28, 2022 | 19:53
    Pere Llimonera i Citronell gener 28, 2022 | 19:53
    Els castellans unionistes encara no han entès que són minoria a Catalunya i que quan exigeixen la protecció del papa estat, amb tota la maquinaria policial i judicial, s'estan convertint en colons.
  3. Icona del comentari de: Luisnomeacuerdo a gener 28, 2022 | 22:59
    Luisnomeacuerdo gener 28, 2022 | 22:59
    Mortadelo esos eran los de las sonrisas y los que se les hacía el culo pepsicola diciendo que eran gente de paz. Ya os tienen calados en medio universo.
  4. Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a gener 29, 2022 | 15:56
    Pere Llimonera i Citronell gener 29, 2022 | 15:56
    Los que se creen descendientes de los Colonos que llegaron de allende los Pirineos hace unos pocos siglos llamando 'Feixista' a todo el que No ha sido Abducido ni Adoctrinado y no piensa como ellos... hablando de "supremacismo" cuando ellos son el máximo exponente del mismo hoy en toda Europa y posiblemente en todo el mundo... se ve que NO tienen espejo en casa... ... El Catalán actual NO es la lengua original de Cataluña, sino que es un dialecto del Occitano traído e impuesto a la gente de Catalunya por la Nobleza de los conquistadores y por los colonos franceses de hace unos cuantos siglos... En lo que hoy es Catalunya, que se configuró como tal entre 1400 y 1600, grosso modo, se hablaban incluso Árabe y dialectos de este parecidos a los del Maghreb (porque antes NO existía Catalunya. Es Mentira que Catalunya tenga 1000 años; tiene alrededor de 500 y ni siquiera tenia el mismo espacio geográfico; pues en una reorganización territorial que se hizo de las regiones por el gobierno de toda España se añadieron parte de los territorios de Aragón, así como el Vall d"Aran a Cataluña hace unos 150 o 200 años, si mal no recuerdo)... ... Así es: Falsificar la Historia, inocular odio en los niños y jóvenes, crear un fanatismo religioso lingüístico (ocultando arteramente el interés final que es político-económico) para excluir y eliminar la lengua común de la "piel de Toro", que facilita el entendimiento entre todos, que también es lengua propia, vehicular y oficial de Catalunya, que nos une todos, e imponer en exclusividad el Catalán (dialecto Occitano Lemosín -el "Llemosí"- traído por los emigrantes y colonos de allen de los Pirineos hace unos cuantos siglos) modificado y re-inventado a principio del siglo XX.. Todo, en un proceso de "Ingeniería Social" de varias décadas ya, para abducir, adoctrinar, dividir, crear crispación y finalmente dominar con el solo y ultimo objeto final de llevarse "els calers" por la cara, el 3%, 10% ... o, secesionando Catalunya del resto de Espanya, el 100% por toda la cara i "peix al cove"... Y algunos en su candidez se han tragado todo...

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa