Malestar als Mossos per deixar entrar el CNP a la comissaria de l’Hospitalet per 'espiar' als CDR

Primera plantada d’un comandament al comissari en cap Ferran Lòpez
Mossos protegeixen la delegació del govern espanyol a Catalunya i els agents de la policia nacional, dos cossos amb difícils relacions
Mossos protegeixen la delegació del govern espanyol a Catalunya i els agents de la policia nacional, dos cossos amb difícils relacions | Joan Antoni Guerrero

 

L’ambient a la comissaria dels Mossos d’Esquadra de l’Hospitalet del Llobregat està carregat, sobretot per dos incidents registrats d’ençà l’1 d’Octubre. Per una banda, l’entrada d’agents del Cos Nacional de Policia (CNP) a la comissaria dels Mossos per retrarar membres del CDR i, per l’altra, per la destitució encoberta per ordre del comissari en cap interposat pel 155, Ferran Lòpez, del cap de l’àrea de seguretat ciutadana per haver cridat per la ràdio “atureu aquests fills de puta” en referència als antiavalots de la policia espanyola que actuaven a l’Hospitalet. 


 

Segons ha pogut constatar El Món, són diversos efectius dels Mossos destinats a la comissaria de la segona ciutat de Catalunya que no amaguen el seu malestar perquè Interior va permetre l’entrada de tres agents CNP per tal que retratessin membres i defensors dels CDR des de la mateixa comissaria quan s’hi manifestaven al davant. Concretament, els fets es van registrar el 20 d’abril, durant una concentració convocada pels Comitès de Defensa de la República de la ciutat en protesta per la detenció de dos pressumptes integrants. 

 

Mossos de la comissaria no amaguen el seu malestar perquè els agents d’informació del CNP van entrar, amb permís de la cúpula policial, per poder fotografiar els membres del CDR i així poder-los identificar posteriorment. Una decisió que no va agradar gota als Mossos que, en tot cas, consideren que una tasca d’aquestes característiques, en cas d’haver-se de fer, l’hauria de fer la policia catalana. Una decisió de la qual es van desentendre el cap de la comissaria l’intendent Josep Lluís Grasa.


 

L’entrada de la policia espanyola a la comissaria va ser una situació que va apujar la temperatura del xup xup creat per la destitució del cap de Seguretat Ciutadana de l’Hospitalet, Jaume Monterde. Una baixa per ordre expressa del comissari en cap del 155, Ferran Lòpez, que va justificar perquè Monterde hauria dit per l’emissora del cos “Atureu aquests fills de puta!” quan la policia nacional espanyola intentava evitar les votacions a la ciutat durant l’1 d’Octubre. 

 

 

De fet, Monterde, ara de baixa laboral, estava de facto de número dos de la comissaria durant el referèndum, donat que l’inspector Ricard Fernàndez estava de baixa i Grasa no va sortir ni del despatx.  Monterde també té una informació reservada per part de la temuda Divisió d’Afers Interns dels Mossos per haver proferit aquella expressió en el fragor de la tensió d’aquella jornada. 


 

Però la baixa de Monterde també ha obert la primera escletxa important dins la cúpula policial. Concretament, entre el cap de la Regió Metropolitana Sud dels los Mossos d’EsquadraCarles Anfruns, que s'ha negat substituir Monterde com a responsable de seguretat ciutadana. Una decisió que topa de ple amb l'ordre de Lòpez de rellevar a través d'una comissió de servei en Monterde. 

 
Comentaris
flama
Espero que al sr Ferran Lòpez, se l rellevi del seu carreg, podem dir que li hem perdut la confianca.
Fácil.
Este comisario al paro, y lógicamente inhabilitado.
M.S.
A tots els països envaits i ocupats sempre hi ha gent que es resisteix a l'invasor i també gent que hi col·labora...
Mossos valents !us necesiten a prop .gràcies
Pep
Ferran Lopez a enganxar segells
“Atureu aquests fills de puta!”
aturem-los, amb b**bes si cal
Lópeeez!
Para els dits!
Jo mateix
Tenim un problema en els Mossos gràcies a la política tripartita i especialment a la Tura, que -com han fet sempre- el primer és penjar-se la medalla i qui vingui després ja netejarà la merda del corral.
Català a Mallorca
Doncs el sebyor Torra ja sap que és el primer que ha de fer, destituir a aquest cap actual i tornar-li el lloc al major Trapero, que és qui s,ho mereix per trajectoria i professionalitat!!! De nomenats pel 155 no n,ha de quedar cap!!!!!
Susana Rodríguez-Vida
El primer que hauria de fer Torra és destituir aquest traïdor de Ferran López i restituir Trapero.
Joan carles
Q foten aqests, aqi? No pinten rea aneu a, Atunyinar a,ls e paniols
coyote
al ferran no nomes se li veu la crosta de colaboracionista sino el que es pitjor, es que ho es ni oblit ni perdo........
Montse
PRIMER DE TOT RESTITUIR AL MAJOR TRAPERO. DESPRÉS TOTS ELS PRESOS FORA I PER DEU FEM REPÚBLICA JA!
Montserrat
DENÚNCIA PP-PSOE CS A ESTRASBURG PER CATALANOFÒBIA I RESTAURAR TOTS ELS NOSTRES ORGANISMES. ANEM PER FEINA I FEM PAGAR DE VALENT AQUEST GOVERN ESPANYOL FRANQUISTA.
Miguel G.
Los mossos más valdría que se disolvieran. Un cuerpo de policía que detecta una casa con 200 bombonas de butano y no es capaz de sospechar de una posible célula terrorista no es policía ni es nada. Solo es una policia politica preparada para reabrir las checas de sus antecesores de la republica del 31 en cuanto Catalunya sea independiente.
Restitució i purga
Primera acció de govern: Restitució immediata d'en Trapero i purga de tots els col.laboracionistes, començant per en López.
Pio Li'n
El Lopez,anomenat pel 155 , adirkgir gra sit i el MAJOR TRAPERO , de nou número ú. I depressa pio

envia el comentari