Els Mossos coneixien els antecedents de l'imam de Ripoll i atribueixen a un "error" haver-ho negat

L'operatiu que investigava l'explosió d'Alacanar va consultar les bases policials la nit del 16 al 17 d'agost i va trobar el delicte de tràfic de drogues d'Es Satty
El solar d'Alcanar on hi havia la casa on es va produir l'explosió
El solar d'Alcanar on hi havia la casa on es va produir l'explosió | ACN

Els Mossos d'Esquadra tenien coneixement dels antecedents policials per tràfic de drogues de l'imam de Ripoll, Abdelbaki Es Satty, i atribueixen a un "error" haver-ho negat en un informe. Així ho avancen els diaris 'El Periódico' i 'Ara' i han confirmat fonts del cos policial. L'informe, elaborat per la Comissaria Superior de Coordinació Central dels Mossos quatre dies després dels atemptats, el 21 d'agost, posa de manifest que no constava cap detenció per part de cap cos policial, segons recull el sumari dels atemptats de Barcelona i Cambrils. Segons han explicat fonts dels Mossos, l'operatiu que investigava l'explosió al xalet d'Alcanar va trobar documentació d'Es Satty i va cercar-ne informació a les bases de dades policials la nit del 16 al 17 d'agost i és quan va conèixer que tenia antecedents per salut pública.

 

Tot i l'"error" de l'informe del 21 d'agost, els Mossos afirmen que des del primer moment tant el cos policial com el jutge instructor de l'Audiència Nacional coneixien els antecedents de l'imam per salut pública i asseguren que almenys cinc informes posteriors així ho recullen. Es Satty havia estat detingut per la Guàrdia Civil el 2010 a Ceuta per intentar introduir 121 quilos de haixix a l'estat espanyol i va complir condemna a Castelló del 2010-2014. Fonts dels Mossos assenyalen que l'error de l'informe es podria haver produït a l'hora de fer la consulta i l'atribueixen a la voràgine de les hores posteriors al 17-A. 

 

En un informe anterior, del 19 d'agost, els Mossos es limitaven a assenyalar que no apareixia en els arxius policials dels Mossos. Ara bé, tres dies més tard, tornaven a cercar el nom de l'imam creuant-lo amb les bases de dades de la policia espanyola i la Guàrdia Civil i afirmaven que tampoc apareixia res del seu historial delictiu. En aquell informe, apuntaven Es Satty com el cervell de la cèl·lula i afirmaven que havia "adoctrinat" la resta dels joves terroristes.Comentaris
Error de los Mossos
No ocultación del CNI. Secesionismo catalanet = mentiras + victimismo + más mentiras.
Núria
Ja en hi ha prou de tanta mer da. Aqui el problema no és si aquest Imam havia traficat amb drogues, no merrgem la.perdiu. Eo pronlema és que aquest desgraciat era confident del CNI d'Espanya i no van avisat els Mossos. Prou ja d'intertar tergiversar. El Govern espanyol és una vergonya de Govern, sino creador d'aquest atemptat, que encara ens deu explica cions als catalans i encara no ha inclos els Mossos a la policia internacional pel que encara ens podria passar el mateix.
Núria
Importen els antecedents de drogues del imam? NO. El que importa es que era un confident del CNI, jo penso malament i acertaré, que la policia el va visitar 4 cops a la presó, que mo van avisar als Mossos de que aquest home estava fent d Imam quan si es el CNI se suposa que sabien que feien i el mes greu de tot, encara ara els.Mossos no estan connectats directament a la policia europea, pel que ens podria tornar a passar ep mateix. Cap explicació d'Ñ cap els catalans de la relació Sattty CNI
Júlia
Prou ràpids que van anar els Mossos a veure en hores, que hi havia connexió entre el traficant mort en una explosió a Alcanar i els atemptats. Ja està bé que no tenen nom aquests Ñ
esperança
Perqué els mitjans informatius posen titulars tant ambigus, que son, com a mínim, tendenciosos? No haver considerat prioritaris antecedents per drogues quan s'estava investigant, i suposo en moments molt convulsos, per actes de terrorisme, s'està venen com una ineficàcia dels Mossos. I la PN que treballa a Catalunya què va fer? I la GC que aquí està va dir alguna cosa al respecte? Per no parlar del CNI. Au va....! A que juguem?
Isma
Així de miserables sou alguns independentistes, com per exemple la Núria. Us ensumeu les vostres pròpies mentides i en base a elles, feu tota un teoria conspiratoria contra Espanya. És clar que aquest digital merdós i dopat amb diners públics dissenya i escampa tots els 'bulos' i 'fake news' que les clavegueres de l'independentisme fabrica a diari. Cada dia sembla més clar la incompetència dels mossos i del seu cap, Trapero, sediciós, mentider i amic de narcotraficants.
No tenia antecedents per terrorisme
Tot i així, els mossos reconeixen públicament el seu error. Mentre, la relació amb el CNI segueix sent un misteri i les quatre entrevistes mentre estava a la presó, no tenen explicació plausible. I mentre, el rei que fa d'intermediari en venda d'armes a països sospitosos de finançar el terrorisme, vindrà a BCN a "retre homenatge a les víctimes" Espanya està podrida i no té remei. Encara que triguem més del que voldríem, hem de marxar.
J. M.
Jo ja no em crec res del que digui Ñ
Aquest Isma, si segueix parlant
Al final sera en Trapero que conduia el cotxe que va embestir els pobres vianants, en comptes de coordinar l'operacio que va detenir els terroristes. L'odi cec i l'estupidesa son una combinacio letal. Ñ no te remei. Encara que costi, hem de marxar. Aixo es un cau de corrupcio i tontos que la defensen.
Raúl
Nuria estas fatal... Acusas sin pruebas y con la desvergüenza que suele caracterizar a los estúpidos de haber asesinado el estado a las víctimas . Estoy seguro que tu mensaje es constitutivo de delito pero bastante desgracia tienes con lo tuyo.
ganxó
El comentarista Isma: Si no s'està d'acord amb el planteig de la noticia, és sa que s'exposi la discrepància. A mi sempre m'hi trobaràs Pero per tenir raó i sortir per patanares, insultan, i maltractant a gent molt Honorable, només per fer mal, perdone pero no et mereixes ni la puntuació del "no m'agrada
Per Isma de Núria
Ras i curt, ves a la.mer da.
Per Raul de Núria
Raul o Isma? Aneu a la.mer da
Soc Núria
Per Isma, Raul i aquests bons jans que insulten a la mínima. Us han donat massa canxa i us creieu que podeu insultat quan i a qui vulgueu. PROU. TInc la meva opinió i dic el que em dona la gana. Sino us agrada feu com jo amb la vostre, que l'ignorito mas bonito com deia l'Eugenio. Apa macus
Avier
Llegint els unionistes que hi han per aquí, mateix perfil maleducat que els de sempre, donen ganes de surtir ASAP d'Espanya. No insulteu més, som molts els que pensem, veient els fets, com la Núria. Mai hagués pensat que podria sentir tanta repulsió per aquests altres espanyols.
Raúl
Yo al contrario que tú Nuria no siento repulsión por tí. En el fondo siento lástima porque lo que te hace falta es un poco de cariño. Si te tuviera delante te daría un buen abrazo para intentar mitigar ese dolor que te consume por dentro. No se que te habrá pasado pero aquí tienes un amigo para abrazarte cuando sientas esa rabia y ese dolor...
siempre sospechando
¿Fallo de los Mossos o de un Mosso que oculto la información a sus compañeros?
A siempre sospechoso
Fa un any ja va quedar clara la resposta correcta: joc brut de l'estat. No cal donar més voltes a les obvietats. Menys encara sentir sense proves (o amb les proves en contra). Tenim més memòria de la que creuen els que s'inventen teories o els jutges que les posen per escrit.
Quin comentari tan fastigós el del tal Raul. Com pot menystenir el criteri d'una persona que opina diferent a ell d'aquesta repulsiva manera.

envia el comentari