Diversos ferits en les càrregues dels Mossos contra els antifeixistes a Girona

La policia catalana s'hauria endut una persona detinguda

Mossos carregant contra els antifeixistes

Mossos carregant contra els antifeixistes | JORDI BORRÀS

Els Mossos d'Esquadra han carregat aquest dijous contra manifestants antifeixistes abans que s'iniciï a la Plaça 1 d'octubre de Girona la concentració a favor de la Constitució convocada per la plataforma Borbonia, amb la participació de Vox i el PP. Segons ha informat TV3, la policia catalana s'ha endut una persona detinguda. La policia va començar a preparar el dispositiu de seguretat des de dimecres. Metges per la República parla de 15 ferits entre els manifestants.

 

Segons ha pogut comprovar 'El Món', les múltiples càrregues que s'han fet fins ara han provocat diversos ferits. Així mateix, un fotoperiodista de Vilaweb, Albert Salamé, hauria perdut la seva càmara després que un agent li ha donat un cop un cop de porra. D'acord amb fonts de la policia catalana, citades per TV3, entre els ferits hi ha quatre agents, un d'ells amb una mà trencada. De la seva banda, Metges per la República, citats per la televisió pública catalana, parlen de 15 ferits entre els manifestants.

 

La càmara trencada del fotoperiodista de Vilaweb
La càmara trencada del fotoperiodista de Vilaweb | JORDI BORRÀS

 

Des de dimecres hi ha presència de tanques al voltant del perímetre i dues furgones d'antiavalots dels Mossos d'Esquadra a la plaça. La policia va començar a desplegar-hi el dispositiu de seguretat per evitar enfrontaments durant aquest 6-D, després que la plataforma Borbonia hagi convocat la concentració sota el lema 'Units per la Constitució' per commemorar els 40 anys de la Carta Magna.

 

Antifeixistes a Girona
Antifeixistes a Girona | JORDI BORRÀS

 

Entre d'altres, VOX hi dona suport i el partit d'ultradreta ha mobilitzat autocars des de Tarragona. La concentració es farà entre les 11 del matí i la una del migdia, però hores abans –des de quarts de nou del matí- la Plataforma Antifeixista Gironina havia convocat una manifestació de protesta per impedir que se celebri l'acte i ja han alertat que, si no es prohibeix, "ho farà el poble".

 

Notícia en procés