Els Mossos de l’àudio racista faran “tasques internes separats en diferents comissaries”

La Prefectura sabia que hi havia un audio però el contingut

El comissari en cap dels Mossos, Eduard Sallent, ha enviat els Mossos investigats per un audio racista a “tasques internes separats en diferents comissaries”. Així ho han explicat fonts de la Prefectura a El Món, després de la carta que ha remès Sallent aquest matí a tots els efectius del cos que titllava la situació de “vergonya”.

 

Segons expliquen les mateixes fonts, la família del xicot insultat pels agents va denunciar els fets a la policia que va obrir una investigació interna a través de la Divisió d’Afers Interns (DAI). “Ens van dir que teníen un àudio però no ens le van donar, van dir que el portaven al jutge”, detallen aquestes fonts. “El jutge va comissionar com a policia judicial la DAI que va haver d’aturar la investigació interna, i a més legalment, no podia informar a l’autoritat governativa perquè actuava a les ordres del jutge”, afegeixen per aclarir que desconeixien el contingut de l’àudio.

 

Per això, un cop van tenir coneixement de l’àudio a través de La Directa, el director general va decidir canviar-los de destí i no es descarta apartar-los del servei. Una mesura, però, que és “disciplinària i temporal”.

 

Nou comentari