Els Mossos van advertir que Rajoy podria aplicar "l’Estat de setge" si es feia una DUI

Un informe de la Comissaria General d’Informació va avisar de la "contundència de l’Estat" si es proclamava la independència
L'informe d'anà lisi dels Mossos
L'informe d'anàlisi dels Mossos | Mossos

Els analistes de la Comissaria General d’Informació dels Mossos tenien clar com podria reaccionar l’Estat davant una virtual Declaració d’Independència, fins i tot, abans del referèndum. Un informe reservat de la Comissaria General d’Informació, amb data de 28 de setembre de 2017, advertia d’una “reacció molt contundent de l’Estat” fins al punt que no es descartava la declaració de “l’Estat de Setge a Catalunya”.  

 

L’informe número 1472/17, al que ha tingut accés El Món, està signat per la Unitat Central d’Anàlisi d’Estratègies d’Organitzacions de la Comissaria General d’Informació i es titula “Possibles escenaris en relació a la celebració del Referèndum d’Autodeterminació de l’1 d’Octubre”. El dossier analitza en vuit planes “les reaccions polítiques que podrien afectar la seguretat ciutadana” durant els dies previs i posteriors a l’1 d’Octubre. 


 

 

Els analistes de la policia analitzen probables moviments de “l’independentisme radical”, del “sobiranisme”, “l’extrema dreta”, dels CDR, dels sindicats, dels moviments antifeixistes o antisistema. Però també,  les possibles reaccions o decisions del govern espanyol segons “el desenvolupament de l’1 d’Octubre”.  “Es podria donar el cas que el dia dos o el propi dia tres l’Estat prengui decisions contundents contra el món sobiranista, circumstància que podria esperonar els ànims de cara a la vaga, fins el punt que els seus organitzadors, promotors o seguidors intentessin paralitzar en la seva totalitat l’activitat econòmica de Catalunya”, explica l’informe. 

 

 

Els encarregats de la intel·ligència de la policia catalana dediquen un apartat a una virtual Declaració Unilateral d’Independència declarada pel Parlament aprofitant la majoria independentista. “En aquest cas”, opinen els Mossos, “l’Estat espanyol reaccionaria de forma molt contundent i posaria en pràctica fórmules derivades de l’aplicació del 155 de la Constitució espanyola, dels preceptes que faculta la Llei de Seguretat Nacional o, fins i tot, declarar l’estat de setge recollit a la Constitució espanyola”.  Cal recordar que l’Estat de setge és un dels tres estats excepcionals (alarma, excepció i setge)  i queha de ser aprovat per la majoria del Congrés de Diputats, a proposta exclusiva del govern, i que regula les situacions excepcionals on es posa en perill l’Estat.  


 

La policia també va plantejar la resposta dels moviments polítics davant l’acció “molt contudent de l’Estat”. En un primer terme, els analistes dels Mossos van albirar una “ocupació permanent del Parc de la Ciutadella”. Una possibilitat que “es generaria un ambient tens i crispat que podria acabar amb episodis d’enfrontaments amb les forces i cossos de seguretat”. Un segon escenari, “actitud combativa de l’independentisme radical amb col·laboració amb col·lectius anarquistes, Moviments Antifeixistes i Comunistes” a través de “grups liderats per Endavant i Arran. I en tercer terme, “l’actitud de l’extrema dreta” que mobilitzaria el “seu segment polític” per demanar més contundència i “la intensitat de les accions provinents dels col·lestius ultradretans” que titllen “d’imprevisibles”. 


La part de l'informe que explica la possibilitat de l'Estat de Setge

 

 
Comentaris
DUI. O pasar pel tubo i aguantar expoli maltracte i represio,no hi ha més
Espanya està podrida i acabada
jg
y los muertos? y la europea?
JFK
Aquests informes eren més per acollonir al govern que realistes, el que va passar els dies 1,3,10 i 27 d'octubre ho corrobora. No calia declarar l'estat de setge, perquè tenir 6000 Piolins a Catalunya ja era un estat de setge en cobert. S'ha de tenir en compte que diferencia de la PN la GC és un cos armat militar. Així es descriu en la seva Web: "La Guardia Civil responde en su organización y funcionamiento al modelo de instituto armado de naturaleza militar".
Manel
I que?, no ens fa cap por, potser hauria sigut millor, la Ñ arruinada, això no m'ho perderia ni per tot l'or del mon.
Se suponía que eran los Mossos los que nos protegerían de los malos, menudos botiflers....
vendetta
aixo vol dir paramilitars fascistas corren pels carrer de catalunya matan gent indiscriminadament, y totalment descontrolats com els chetnik serbis, pues davant de aixo em de estar preparats y disposats a totes
Freddy
Quim Torra està perpetuant atur, barracons, manca de metges, llistes d'espera, desnonaments, sensellarisme, 25% d'infants catalans pobres, manca de suport a dones agredides, corrupció, sous estratosferics, manca de transpirt públic, etc un país sense dignitat ni drets bàsics que llença 2.200.000.000 € a la paperera. La Catalunya supremacista i conservadora guanya, el poble perd i tots mirant el dit en lloc de la lluna. Tenim el que ens mereixem.
fideli
Ña vol la guerra primet
Independentisme ploraner
encara clamant i intentant cridar l'atenció per no caure en l'absolut buit en el qual està caient el proces. Ja ningú parla d'això en el món. A Europa ja no interessa a ningú. El buit, l'avorriment, el no-res. I el pamflet aquest intenta treure el cap del pollastre fora de l'olla amb titulars de cada dia més buits de contingut. Independentistes, abraceu la idea que el somni s'ha acabat. Mai ningú us va reconèixer res i ara toquen molts anys de ciment.
Mercury
Iceta & Co estan perpetuant atur, barracons, manca de metges, llistes d'espera, desnonaments, sensellarisme, 25% d'infants catalans pobres, manca de suport a dones agredides, corrupció, sous estratosferics, manca de transpirt públic, etc un país sense dignitat ni drets bàsics que llença 16.000.000.000 € a la paperera de la Corte del Reino. La Catalunya sucursalista, neofranquista i conservadora guanya, el poble perd i tots mirant el dit en lloc de la lluna. Tenim el que ens mereixem.
POST DATA
Sr. Freddy, deixi d'esmentar els 2.200.000.000 € en qualsevol comentari, si us plau. Parli del dèficit interterritorial de 16 mil milions d'euros que el sistema espanyol roba a Catalunya. Parli de l'article 10.2 i 96 de la CE 1978, en relació amb l'article 1 del Pacte Internacional de Drets Civils i Polítics, que és dret intern de l'estat escanyol i que no aplica. Alguns no volem monarquia, no volem castor, bàrcenas, Villarejo, de los cobos, Casado....etc... República efectiva ja!

envia el comentari