Moratinos: "Totes les declaracions unilaterals són un fracàs, ho ha estat a Kosovo"

Miguel Ángel Moratinos, exministre d'Afers exteriors
Miguel Ángel Moratinos, exministre d'Afers exteriors | EP

L'exministre d'Afers exteriors Miguel Ángel Moratinos ha explicat que tota declaració unilateral d'independència és un fracàs i ha recordat que va viure la declaració de la república per part del Parlament a l'octubre de 2017 com "un moment dur i difícil per a Espanya i per als catalans". "Totes les declaracions unilaterals d'independència són un fracàs. Ho ha estat en el cas de Kosovo i ho ha estat en els altres casos internacionals", ha declarat l'ara president de la Xarxa Espanyola per al Desenvolupament Sostenible (Reds).

 

L'exministre, que va formar part de l'Executiu de José Luis Rodríguez Zapatero entre 2004 i 2010, ha considerat que la declaració de la república no només va ser alguna cosa dura per als ciutadans, sinó també alguna cosa "per descomptat inacceptable". Moratinos ha expressat que totes les declaracions unilaterals són "un referent negatiu per a la convivència dels pobles i les nacions" que no tenen cap efecte positiu ni per als països ni per als seus ciutadans. "Per tant, crec que que no ha aportat res més que tensió, crispació, i no ha avançat per res per millorar la convivència entre tots nosaltres", ha conclòs.

Comentaris
Azalea
Ah, si? I que va ser sinó la declaració d'independència unilateral que van fer els Estats Units d'Amèrica amb respecte al Regne Unit? Imbecil!
Don Tontorrón
O la dels Estats Units. Un autèntic fracàs també.
Vicenç Ramoneda
Segur que espanya ses va declarat estat de forma democràtica, no?
X*2
Jo crec que aquest paio no n'encerta ni una. Arguments unionistes dels lladres explotadors. Fora feixistes ocupants
Tots els carroces mentin per no quedar a la misèria
John Smith
Caram. Ja necessiten treure totes les mòmies del bagul. Si que deuen anar curts d'efectius.
catala emprenyat
un altre payaso iletrat marca esopanya dient bobades i men tides.. marca caspanya!!! Penós i ridícul per no dir coses més groses.
Cuca fera
I què collons ens importa l'opinió d'aquesta tarat? Dels més de 190 països que hi ha al món , quants no s'han independitzat unilateralment , pallús.
I els Kossovars que diuen? Seria interessant sentir el que en pensen. No el que pensa el Moratinos aquest, poll ressucitat. Qui els va a buscar per fer-los-hi entrevistes?. També seria interessant saber-ho. Els paguen?
JordiP
Les independències de totes les colònies del famós imperi en el que ne ponia el sol van ser unilaterals totes ells. Sí, en algunes hi va haver alguna batalla, però res: van acabar independents. El algun cas hi va intervenir algun tercer país, sí. Però no es van independitzar pactant amb la metròpoli. I Espanya sempre va perdre bous i esquelles. Cap país va pagar ni un real.
per marxar d'españa qualsevol cosa val
Si cal sang hi haurà sang.
Valeri
Baja momio es aquest imbecil.
sí home, sí
sí les declaracions d'independència unilaterals són un fracàs, xq no hi ha cap estat, q hagi volgut tornar enrrera???...i Kosovo estat reconeguda per totes les democràcies del món...a Ñ li han obligat amenaçant-los, xq no és una democràcia, és una dictadura supramacista.
Continuem amb el procés cap a la independència de Catalunya!!!!
Cert . La declaració unilateral d'aplicar el 155 ha estat un fracàs!! Fora colpistes escanyols de Catalunya!!! Continuem amb el procés cap a la independència de Catalunya!!!!
Gebre
Vol dir?
decebut de tot
O ens pren el pèl o el senyor és justet: tota declaració d'independència és unilateral per se. I els països que s'han independitzat fins ara, no els ha anat gens malament. Només cal fer una volta per Croàcia, Eslovènia, Letònia, Lituània, Eslovàquia.... La resta són sopars de duro.
Gongylus
I les declaracions unilaterals d'independència dels països que s'han independitzat d'Espanya? O és que Espanya hi va accedir de bon grat?
Els iaios ,la pastilla i a dormir
jg
ya quisiera el independentismo tener el éxito de kosovo….
Sónia-Lucerna(Suïssa)
Aquest sembla parent den Montila.
JordiP
Si no recordo malament (la història d'espanya franquista es confonia amb la FEN), el regne de Castella va nàixer d'una secessió del regne de Lleó. És clar que en aquells moments era fàcil independitzar un regne d'un altre: un parell d'assassinats i quatre dies de saqueig per part dels partidaris del nou rei. I poca cosa més. Sembla com si el procediment els hi hagués agradat i, degudament adaptat, és el mètode que encara utilitzen per a mantenir la "eterna i indisoluble unitat d'espanya".
joanr
Aquest individu com tota la púrria socialista no te vergonya, manteix, és un cínic. El mapa està ple de nacions que s'han fet estats independents de forma unilateral. El mateix cas del Kosove és un exemple positiu. A hores d'ara Sèrbia i Kosove estan negociant sense cap violència algun aspecte de les fronteres entre els dos estats.
Es dur, quant tothom et deixa.....
El Sr. Moratinos te raó, que per Espanya, -i ell parla com espanyol,- las independències unilaterals varen ser un fracas, tant va ser així, que no ho poden assimilar, i quant Cuba es va independitzar, al cap de dotze any, Espanya hi va anar a oferir als cubans, una amplia autonomia si tornaven a Espanya, es evident la resposta, i que encara a Cuba riuen d'allò més....
xup
aquest home repepieja
inapel·lable
La independència de Kosovo va ser un èxit, i si algú tenia dubtes, va ser confirmada per un referèndum amb una participació i resultat inapel·lable més del 90%, ara segur que no volen tornar amb Servia.
I això ho diu un exministre d'Espanya?
Del país que ha patit més independències unilaterals de tot el món? des del segle XVIII ha sigut un no parar.
El trío LA, LA, LA
Poden fer una conferència-performance conjunta les tres mòmies d'Afers Exteriors (Moratinos, Margallo, Borrell), l'escenari poden anar a les Piràmides d'Egipte en mig de les mòmies si trovaràn a gust segur
Teix
Digues, Moratinos, quina nació s’ha format els darrers dos-cent anys que no ho hagi aconseguit unilateralment, si no van ser algunes colònies britàniques. Això sí, les colònies espanyoles, amb guerres d’independència pel mig. No veig que hagin fracassat. Pregunta-li-ho al teu amic Mario Vargas llosa. També podríem parlar de nacions més antigues, que, simplement se les arrabassava la nació pel dret de conquesta, com ho justificava el rererererebesavi d’en felip.

envia el comentari