El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Mor un dels “protagonistes de la transició”, Alfredo Molinas

L’expresident de Foment del Treball Alfredo Molinas Bellido ha mort als 98 anys. Molinas va dirigir la patronal durant 16 anys (de 1978 a 1994) i es considera un “protagonista de la transició” per la seva tasca durant aquells anys. “El nostre condol als familiars i amics d’Alfredo Molinas i tot el nostre reconeixement a una persona sempre compromesa amb el món empresarial”, ha apuntat Foment del Treball. Nascut a Barcelona el 1923, Molinas era un empresari i advocat, i va participar en la reconstrucció de la patronal catalana l’any 1977, al costat de Carles Ferrer-Salat i Josep M. Pujol-Xicoy.

Al capdavant de Foment del Treball, va impulsar successius acords socials entre empresaris, sindicats i el Govern, una tasca que va culminar l’any 1993 amb l’Acord Interprofessional de Catalunya. Alfredo Molinas també va ser vicepresident de la CEOE i de l’Autoritat Portuària de Barcelona, així com vocal del Consorci de la Zona Franca i president de la fundació del Centre d’Estudis del Transport del Mediterrani Occidental (CETMO). Gràcies a la seva trajectòria va ser distingit amb la Medalla Francesc Macià l’any 2006 i la Medalla d’Or al Mèrit en el Treball. Entre altres títols honorífics, també va rebre el de comandant de l’Ordre al Mèrit de la República Italiana i el d’oficial de la Legió d’Honor de la República Francesa.

“Els qui avui dirigim Foment sabem el deute de gratitud que tenim envers tants empresaris que al capdavant de les seves respectives organitzacions, fa 45 anys, van iniciar la transició a unes organitzacions lliures i eficaces en un entorn complex i incert. I si haguéssim de personificar-la en un d’ells seria sens dubte en Alfredo Molinas”, ha reblat l’actual president de Foment, Josep Sánchez Llibre, en un article obituari publicat al diari La Vanguardia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa