El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Mor Julia Garcia-Valdecasas, exdelegada del govern espanyol a Catalunya
  • CA

L’exministra d’Administracions Públiques i exdelegada del govern espanyol a Catalunya amb el PP Julia Garcia-Valdecasas Salgado ha mort avui a Barcelona. Garcia-Valdecasas patia Parkinson des de feia anys i havia abandonat la vida política el 2006 per aquesta causa. La diputada va ser nombrada delegada del govern espanyol a Catalunya el 1996, només un any després d’haver ingressat a les files del PP. Va ser la primera dona en ocupar aquest càrrec. Després, va ser nomenada per José Maria Aznar ministra d’Administracions Públiques (2003).

Julia García-Valdecasas va néixer a Barcelona el 29 de gener de 1944. Durant la seva carrera política va haver d’afrontar dures crítiques per la seva gestió a Catalunya al front de la delegació del govern espanyol. Les valoracions que feia del nombre de manifestants a les protestes contra la guerra d’Iraq i també algunes càrregues policials que va autoritzar per protestes a la Universitat Autònoma (1999) i la cimera europea del juny del 2001 també van ser molt comentades.

Farmacèutica de professió, va ingressar al PP el 1995. Va ser vocal de la comissió d’Interior, vicepresidenta segona de la Comissió d’Interior, vocal de la comissió de Sanitat i Consum, vicepresidenta primera de la Comissió de Cooperació Internacional per al Desenvolupament, vocal de la comissió no permanent de seguiment i avaluació dels acords del Pacte de Toledo i ponent de la Ponència per les mesures per reparar danys d’incendis i inundacions. Tots ells càrrecs, càrrecs que va desenvolupar del 2004 al 2006.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa