Montserrat Comas (JJpD) veu "tècnicament errònia" l'acusació per rebel·lió de Fiscalia

La jutgessa insisteix en la necessitat d'una violència que no va existir en capm moment
Montserrat Comas (Jutges per la Democràcia)
Montserrat Comas (Jutges per la Democràcia) | Europa Press

La magistrada de l'Audiència de Barcelona i portaveu de Jutgesses i Jutges per a la Democràcia (JJpD) a Catalunya, Montserrat Comas, ha considerat aquest dissabte que l'acusació de la Fiscalia per presumpta rebel·lió pels fets del procés sobiranista és "tècnicament errònia, equivocada". En una entrevista a Catalunya Ràdio, Comas ha indicat que el Codi Penal exigeix que hi hagi un "alçament públic i que sigui violent" per poder sostenir l'acusació per rebel·lió.

 

Comas ha assegurat que està sorpresa per l'"enrocament" de la Fiscalia en mantenir el delicte de rebel·lió en el seu escrit d'acusació tenint en compte que, segons ella, el ministeri públic no defineix quan es va produir l'alçament públic. També que és sorprenent que la Fiscalia indiqui que des de 2012, i especialment des de 2015, hi hagi hagut una suposada suma d'actes insurreccionales que poden constituir l'alçament públic. "Si és veritat que l'alçament es pot fer de forma diferida durant dos anys, com és que l'Estat no va reaccionar i va permetre que es fessin actes insurreccionals de rebel·lió? Segurament perquè no eren actes de rebel·lió", ha plantejat.


 

La jutgessa considera que a Catalunya hi ha hagut "una sèrie d'il·legalitats en el full de ruta", però que no hi ha hagut actes violents, i ha dit que per acusar per presumpta rebel·lió cal ser molt rigorós.
Comentaris
JFK
Ja comença a ser hora que els jutges i advocats que creuen en la democràcia i en l'estat de dret, denunciïn la corrupció dels jutges i fiscals del TS. L'escrit de la fiscalia està tan afinat que s'assembla més a una novel·la d'Harri Potter que no pas una descripció dels fets.
0 - 3
tècnicament , el FCB es millor que el Rayo Vallecano, pero.... no ens confiem !!
avia
Sra. molt d'acord no va exisitir violencia i sedicio?
Inde
Si no la hay se la inventan , donde la democracia no existe todo vale.
Aniol
Estimada Montserrat, Crec que va sent hora de que les persones que formeu part del conjunt de funcionaris de justícia i sou honrades, comenceu a parlar clar i no pas mantenir aquest to només tècnic, on sembla que el vostre corporativisme està per sobre de tot el demés. El què estan fent tota la cort de funcionaris del més alt nivell de la judicatura és ras i curt un crim. Parleu clar, si us plau, d'una punyetera vegada.
josep el rebel
Constitució neofranquista = justícia neofranquista = injustícia espanyola . La prova : La existència de " Jueces para la democracia"
I que Sra. Comas;
No comença a ser hora de que CORPORATIVAMENT i EN VEU ALTA, es comenci a veure una discussió i una "presa de consciencia" dintre del mon de la judicatura?. Cal que tant jutges com advocats continuin abaixant el cap devant del que fan "els seus capitostos"?. Si aquest es el camí, la justicia está MORTA en aquest país.

envia el comentari