Montoro justifica el control financer perquè desconfia de les paraules de Torra

El ministre destaca que es tracta d'una supervisió "eficaç" i es pregunta "a qui pot molestar" que existeixi
El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro
El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro | ACN

El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, ha replicat al recent investit president de la Generalitat, Quim Torra, que el govern espanyol mantindrà un cert control sobre les finances de la Generalitat un cop aixecat el 155 perquè les declaracions que ha fet el mateix Torra fins ara són un "element de desconfiança de primer ordre". "I aquest element de desconfiança és el que ens va portar a implantar aquest control l'any 2015", ha afegit. "A qui pot molestar que existeixi un control de la legalitat?", s'ha preguntat Montoro en un esmorzar amb periodistes organitzat pel diari 'El Economista', després que el president investit hagués demanat aquest dimarts des de Berlín que s'aixequi la supervisió als pressupostos del Govern. El ministre ha defensat que es tracta d'un control "eficaç" i ha dit que no ha entès per què Torra ha instat a aixecar-lo. 


L'Estat aixecarà el gruix de la intervenció econòmica sobre les finances, de manera que la Generalitat recuperarà la gestió dels diners de la bestreta del model de finançament per pagar els serveis bàsics. A més, l'Estat espanyol deixarà d'exigir a la intervenció una autorització per a cada factura que certifiqui que no es gasten diners a finalitats considerades il·legals. En canvi, es torna a la situació del novembre del 2015, quan es van imposar controls mensuals sobre totes les despeses de la generalitat i una supervisió sobre qualsevol nova operació d'endeutament. Així ho van acordar aquest dimarts el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, i el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez.

Comentaris
MONTORO DESCONFIA DE LES PARAULES DE TORRAS, MOLTS DESCONFIEM DEL FETS DE MONTORA I LA SEVA TROPA¡¡
" a qui pot molestar que existeixi un control de "la legalitat?" el que em molestar a mi i a qualsevol persona ,ES "UN CONTROL CINIC I SELECTIU" perque nofa control de les despeses i exigeig que li presentin les factures el seu propI partit aAmb mes de 1000implicats corruptes? els dels EROS d'Andalusia, que SE'N EN SORTIT "DE ROSITAS", PERQUE VAN DEIXAR ANAR LLIURE AL "MANGARIN" , ENRIQUIT "ILEGALMENT AMB DINER PUBLIC"? tant de repetir com a lloros, "la ley ,la ley," APLIQUEU-LA A TOTS, ¡¡
Boletaire
A tu no et moleataria que algú controlés el que fas? Doncs això.
I
Nooo ens deus esta agafant dinerets per invertir en pisos de Bankia eh?
El macarra y la colonia
El macarra le dice a la prostituta a la que explota: "Trae aquí la pasta o te doy dos hostias. Aquí tienes 3 euros para que comas. ¡Y quiero la factura!"
Friheden
La guineu vol controlar els ous que fan les gallines.....per menjar-se’ls òbviament.Manual de relació metròpoli-colònia capítol 1.Fart del feixisme lladre i usurpador espanyol.Visca la República de Catalunya !!!!
Joana
I una merda. Aixo ja ho feu des de l'any 2015 nacionalistes espanyols.
Sempre heu sigut i sereu lladres
Espanya ens roba ens ecspolia .............
Xurriaca Pallaresa
Aquest feixista espanyol desconfia dels esclaus, perquè pensa que si poguessin, es traurien les cadenes... Com hi ha Déu, que n'és d'intel·ligent i sagaç aquest home... Però bé, si dubta sobre la seva manera de pensar i actuar, sempre li queda la solució de consultar-ho a un jutge belga, per saber l'opinió d'un JUST i honest pilar, d'una societat democràtica, civilitzada i culta.
Cartanya
Crec que aquí tenim el primer? enfrontament entre Espanya i Catalunya, El nou MHP a dit que reclamara totes les competencies, i espero que així o faci. Espanya te que esta contra les cordes tot el temps que es pugui, ja que Europa esta clar (veien amb el guant blanc amb que actua Rajoy) esta fins els dallonses de aquesta situació a Espanya. Per tan totes les competencies i a parlar de les millores de les mateixes, pero unilateralment, els altres que segueixin fen de floretes en les reunions
Mama
I mentre vas foten el qet dina la gana amb els nostres diners Quina barra El qe no entenc es que no hi hagi mes indepes

envia el comentari