Montilla subscriu les paraules de Mas i alerta que amb noves eleccions podrien governar PP i Cs

L'expresident de la Generalitat assegura que "la permanència dels presos i el judici no ajudarà a tancar ferides"
Ernest Benach, Artur Mas, José Montilla, Joan Rigol i Núria de Gispert
Ernest Benach, Artur Mas, José Montilla, Joan Rigol i Núria de Gispert | Jordi Borràs

L'expresident de la Generalitat José Montilla ha subscrit aquest dissabte les paraules pronunciades pel també excap de l'Executiu català Artur Mas, en què alertava que si es provocaven unes noves eleccions a l'Estat espanyol, el PP i Cs podrien formar un nou govern. En aquest sentit, Montilla ha instat l'independentisme a aprovar els pressupostos espanyols proposat per l'Executiu de Pedro Sánchez i avalats per Podemos.

 

Preguntat pels presos polítics, Montilla ha reconegut que "la permanència dels presos i el judici no ajudarà a tancar ferides", a més d'assegurar que "ha estat un error garrafal judicialitzar aquest conflicte". De totes maneres, no ha volgut aclarir si ha visitat personalment els presos polítics. "No crec que s'hagi de fer exhibició de determinades coses", ha afirmat, ja que, segons ell, "els gestos d'intimitat no s'han d'exhibir".


 

Per altra banda, Montilla també ha assegurat que si el president Carles Puigdemont hagués convocat eleccions en comptes de realitzar la Declaració d'Independència del 27-O, no s'hauria aplicat l'article 155 de la Constitució espanyola, i tampoc no hauria d'haver marxat a l'exili,
Comentaris
SIAU SPAIN
PROU DE MENTIR! El 155 i la repressió (presó preventiva, acusació per rebel·lió, malversació,..) ho tenien preparat des de feia temps! PERQUÈ NO HAN RETIRAT, DONCS, TOTS ELS CÀRRECS, ELS SOCIATES? La DUI era inevitable desprès de la violència policial de l'1-O. Teníem 70 diputats indepes, els continuem tenint i si sabem jugar les cartes, els continuarem tenint i més que en tindrem. QUAN SURTI LA SENTÈNCIA CONDEMNATÒRIA (JA DICTADA), TOT (RE)COMENÇARÀ DE VELL NOU. The game is not over...
fideli
per tal governin haurien de treure majoria, llevat un cop d'estat ni que sigui judicial...
Maria
I què? Psoe=ppc's són el mateix. A Madrid no se'ns ha perdut res. República Catalana ja!
Niito
Totes els estaments del pais español ( i també d'alguns de Catalunya...) volen que per collons, els aproven els presupostos als comp'anys del 155 i ens volen c ombregat tant si con nó amb els que els hi convé. Espero que per no drefaudar mes als independentistes, es continuïn negant i que es vegin obligats a continuar-nos ahofegant em els dels seu7s amics del PP.
kiko
L objectiu de Catalunya no es pas aconsseguir que els carcellers del PSOE manin a Espanya, que no es faci ilusions que ens es igual ser empresonats per el PP o per el PSOE.
Català a Mallorca
Clar, sí haguessim abaixat les orelles i resignar-nos a seguir sent espanyols encara que no ens hi sentim no hagués passat res oi? Montilla els catalans tenim dignitat i les idees clares, ja sabem que els teus no xo no és problema nostre....
Català a Mallorca
I si a Espanya ha de governar colono,s i pp serà pq els espanyols així ho volen, cosa que farà més evident la nostra necessitat de fotre el camp
Joan
El molt honorable codovés insisteix amb el demagògic lema de la por "si tu no véns, vénen ells" amb el maridatge del patriòtic i repressiu lema del "a por ellos". Res de facilitar les coses als del 155, Construïm República!
Pel que es nota,
comparant uns amb els altres, només canvia el to. El contingut és el mateix o pitjor. Al cap i a la fi la crispació posa més en evidència la pocavergonyeria i pot propiciar una reacció més ràpida, contundent i lliberadora.
Gerard.cat
Que Montilla hagi estat president de la Generalitat és un "xist" de molt mal gust i un desprestigi per a la institució mil·lenària. Un "xist" que, no ho oblidem, fou aplaudit amb les orelles pels autonomistes dERC. Mas, té cura de la seva cartera, i per això diu el que diu. Montilla és un espanyol, espanyol, espanyol, com tot el PSC, Per què, vivint de la política, només trobem gent èticament miserable? Potser aquesta és la pregunta clau.
Montitella promou el joc preferit de PpsoE; poli bueno poli malo...
Montilla que pacotilla
Com sempre aquest Montilla és un poca pena. Què es pensa que els catalans som imbècils?. El PSOE és i serà un soci podrit dels partits del 155 (PSOE=PP) i ja es pot treure del cap que el partits catalans els donin suport. Altrament s'enfonsaran tots en la miseria, no els votarem mai més i llavors si que podreu governar amb el PP i C's, els vostres aliats actuals.
Vilatá
Potser seria el punt d'inflexio necesari per "fer efectiva" la republica catalana.
LSO
La misma mierda son. Que pasa que tenemos que estar pendientes de quien gobierne en españa, y entre dos malos escoger a uno de los dos, venga ya!!!! al que gobierne le tenemos que plantar cara y punto, sean los fascistas del pp-cs, o sean los fascistas psoe-podemos, los cuatro sientes lo mismo por los indepes.
Els nostres politics tractan de salvar Espanya, pero sempre a l’esquena de Catalunya.
Si fan bestieses com pegar votants, es la seva responsabilitat no la nostra. Si es volen tirar pel precipici i ser uns facistes, endavant. Els resultats finals pels catalans son els mateixos, el 155 amb o sense somriure.(psoe,pp)
juma
Sr. Montilla, el 155 també el va aplicar el seu partit. No vingi ara a fer de demòcrata i a dona lliçons de ètica. BOTIFLER i FATXA
Veo mucho defensor de las teorías de M.Rajoy
"Cuanto peor mejor para todos y cuanto peor para todos mejor, mejor para mí el suyo beneficio político." Lo mismo que piensan muchos comentaristas, pero expresado con más garbo.

envia el comentari