Montilla subscriu les paraules de Mas i alerta que amb noves eleccions podrien governar PP i Cs

L'expresident de la Generalitat assegura que "la permanència dels presos i el judici no ajudarà a tancar ferides"

 

L'expresident de la Generalitat José Montilla ha subscrit aquest dissabte les paraules pronunciades pel també excap de l'Executiu català Artur Mas, en què alertava que si es provocaven unes noves eleccions a l'Estat espanyol, el PP i Cs podrien formar un nou govern. En aquest sentit, Montilla ha instat l'independentisme a aprovar els pressupostos espanyols proposat per l'Executiu de Pedro Sánchez i avalats per Podemos.

 

Preguntat pels presos polítics, Montilla ha reconegut que "la permanència dels presos i el judici no ajudarà a tancar ferides", a més d'assegurar que "ha estat un error garrafal judicialitzar aquest conflicte". De totes maneres, no ha volgut aclarir si ha visitat personalment els presos polítics. "No crec que s'hagi de fer exhibició de determinades coses", ha afirmat, ja que, segons ell, "els gestos d'intimitat no s'han d'exhibir".

 

 

Per altra banda, Montilla també ha assegurat que si el president Carles Puigdemont hagués convocat eleccions en comptes de realitzar la Declaració d'Independència del 27-O, no s'hauria aplicat l'article 155 de la Constitució espanyola, i tampoc no hauria d'haver marxat a l'exili,

 

Comentaris