Montilla: “Si es vol que això fracassi, proposar un referèndum és una idea excel·lent”

L'expresident de la Generalitat diu que el dret a l'autodeterminació no s'hauria d'incloure en una reforma de la Constitució perquè "Catalunya no és una colònia"

 

L’expresident de la Generalitat José Montilla ha sostingut aquest dilluns que proposar que se cel·lebri un referèndum d’autodeterminació a Catalunya “és una idea excel·lent” perquè el diàleg entre els governs català i espanyol “fracassi”.

 

 

Sobre la reunió que mantenen aquest dilluns tots dos presidents, ha afirmat en una entrevista al setmanari El Temps que “si és per treure pit i agradar a Puigdemont plantejant un referèndum, és una magnífica ocasió per sortir de la reunió i dir que és un fracàs”. “Algú creu que aquest govern o qualsevol altre autoritzarà un referèndum?“, ha preguntat, i ha assegurat que dona suport a reformar la Constitució i ha opinat que no s’hauria d’incloure perquè “Catalunya no és una colònia“.

 

Montilla ha explicat que “el dret a l’autodeterminació existeix per les colònies” i que Catalunya no ho és, i per tant considera que no s’hauria de reconèixer aquest dret a la Constitució.

Nou comentari