Montilla fa una defensa aferrissada de les empreses de l’IBEX al Parlament

L’expresident reclama el seu dret a cobrar com a expresident i també d’Enagás i reclama que no es canviï l'Estatut dels expresidents

“És dolent, que Catalunya tingui més empreses a l’IBEX? És dolent que hi hagi catalans a la direcció d’aquestes empreses? Jo crec que no, i en el futur lamentarem no tenir-ne tants”. Aquestes són les preguntes que ha fet l’expresident José Montilla en una compareixença a la Comissió d’Afers Institucionals del Parlament, on ha donat explicacions sobre el seu nomenament com a membre del consell d’administració d’Enagás i també sobre la seva voluntat de seguir disposant d’una oficina i treballadors com a expresident. Montilla ha assegurat que “Enagás és una empresa vinculada a l’interès general”, i ha reconegut que no és ni enginyer ni tècnic, però que se senti “qualificat” per formar part d’aquesta empresa. L’expresident ha remarcat que la seva incorporació és “legal”.

Montilla també ha reivindicat el seu dret a tenir una oficina i treballadors al seu servei com a expresident, tal com marca l’Estatut dels expresidents, a més de cobrar el sou que li pertoca: “Jo sóc expresident i penso exercir com a tal, ningú no pot impedir que amb més o menys reconeixement institucional ho seguiré fent”. I també ha avisat els diputats que no seria correcte canviar l’Estatut per interessos partidistes: “No és bo que es legisli en base a la conjuntura política o la confrontació. Sóc expresident de la Generalitat però també una persona lliure. Sempre fidel a les lleis i al poble que represento”.

 

 

Nou comentari